Αρχική Εκδηλώσεις Λαμπερά χαμόγελα και μηνύματα αισιοδοξίας στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη του Δήμου...

Λαμπερά χαμόγελα και μηνύματα αισιοδοξίας στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη του Δήμου Ωρωπού

Εργαστήρι του Άη Βασίλη του Δήμου ΩρωπούΦέτος το Εργαστήρι του Άη Βασίλη του Δήμου Ωρωπού έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά και στους δημότες να έχουν ένα νέο διαφορετικό χρώμα και πνεύμα για την περίοδο των εορτών.
Με εορταστικό κλίμα, με χρώματα και με χαμόγελα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Ωρωπού, που σκοπό είχαν να συνδυάσουν, με δημιουργικό τρόπο, τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση με τη μάθηση και τη γνώση δίνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.
Η δράση του δήμου Ωρωπού είχε ανταπόκριση από όλες τις κοινότητες του καλλικρατικού δήμου αλλά κυρίως αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από παιδιά και γονείς, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά όλες τις ημέρες της δράσης.
Με την καθοδήγηση των Ξωτικών του Άη Βασίλη οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες κατασκεύασαν το δικό τους στολίδι κάθε ημέρα από διαφορετικά υλικά.  Ζυμάρι, ξηροί καρποί, καραμέλες, ανακυκλώσιμα υλικά, κορδέλες, ζυμαρικά, χρυσόσκονες και πολλά χρώματα μεταμορφώθηκαν  σε  πρωτότυπα και λαμπερά στολίδια.
Η πρώτη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε επισκέψεις σχολείων. Ενδεικτικό της επιτυχίας  είναι η  επαναλαμβανόμενη  επισκεψιμότητα μαθητών με γονείς και συγγενείς τους στο χώρο αλλά και η θετική ανταπόκριση τω δασκάλων, καθώς το «Εργαστήριο του Άη Βασίλη» και οι εμπειρίες από τη συμμετοχή στις δράσεις του, αποτέλεσε θέμα σε έκθεση δημοτικού σχολείου.
Πολλές ήταν οι αναφορές  πως η φετινή εμπειρία για τους δημότες και τα παιδιά του δήμου Ωρωπού δεν μπορεί να συγκριθεί με τις εκδηλώσεις που έχουν ζήσει στο παρελθόν, δίνοντας το στίγμα για το ενδιαφέρον του Δήμου  να προάγει την ανάπτυξη κοινωνικών μηνυμάτων και σχέσεων.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε: «Η αγκαλιά του Δήμου χώρεσε όλους τους δημότες και κυρίως τα παιδιά, προσφέροντας ζεστασιά, ψυχαγωγία και ελπίδα. Το εργαστήρι του Άη Βασίλη και η απήχησή του αποτέλεσε τον προάγγελο ενός χριστουγεννιάτικου χωριού που ονειρευόμαστε να διοργανώσουμε όλοι μαζί την επόμενη χρονιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.