Αρχική Έρευνα Ισχυρά κέρδη ανά δωμάτιο σε Παρίσι, Βουδαπέστη και Κωνσταντινούπολη

Ισχυρά κέρδη ανά δωμάτιο σε Παρίσι, Βουδαπέστη και Κωνσταντινούπολη

nov11-eu-hoteloccΗ Βουδαπέστη, η Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι σημείωσαν ισχυρή αύξηση των κερδών ανά δωμάτιο για το μήνα Νοέμβριο που οδήγησε στην αύξηση της ετήσιας μέσης τιμής του δωματίου, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα HotStats από TRI Hospitality Consulting.

Οι ξενοδόχοι στην Κωνσταντινούπολη κατέγραψαν αύξηση κατά 17,6%, με μέση τιμή δωματίου € 193,97, παρά τη μείωση κατά 1.5 ποσοστιαίες στη χρέωση δωματίου.

Σε αντίθεση με την Κωνσταντινούπολη, εκτός από τις αυξήσεις στη μέση απόδοση της τιμής δωματίου, τόσο στο Παρίσι (+6,1%) και στη Βουδαπέστη (+8,4%), σ΄αυτές τις πρωτεύουσες, καταγράφεται επίσης αύξηση στην χρέωση δωματίου κατά 7,7 ποσοστιαίες μονάδες και 4,9 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα , η οποία συνέβαλε στη σημαντική αύξηση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR).

Το Παρίσι φιλοξένησε μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου του Tennis Masters, η οποία αύξησε σημαντικά τη ζήτηση για διαμονή σε ξενοδοχεία και αύξησε τη χρέωση δωματίου κατά 81,3% με μέση τιμή δωματίου από € 204,06, το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται αυτό το μήναστις ευρωπαϊκές πόλεις.

Στην ουγγρική πρωτεύουσα, πάλι αυξήθηκε σε 65,5%, λόγω της αύξησης της ζήτησης από τον τομέα των συνεδρίων έτσι η τιμή του δωματίου κατά μέσο όρο για τους ξενοδόχους στη Βουδαπέστη προσέγγισε τα € 91,89 από τα € 84,77 κατά την ίδια περίοδο του 2010.

Αντίθετα, στο Λονδίνο τα κέρδη ανά δωμάτιο υποχώρησαν για τρίτη φορά το 2011, κατά 2,5% στα €114,69. Ενώ η πτώση κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες σε χρέωση δωματίου οδήγησε σε μείωση τόσο των εσόδων στα δωμάτια, όσο και σε συνολικά επίπεδα απόδοσης των εσόδων, από τα αντίστοιχα, επίπεδα κέρδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Για πρώτη φορά φέτος έχουμε δει πτώση των κερδών ανά δωμάτιο από μήνα σε μήνα στο Λονδίνο σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων. Ενώ αναμέναμε αύξηση στην αγορά του Λονδίνου σε σχέση με το 2010, η πρόσφατη σταθερή νηνεμία στα επίπεδα απόδοσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μια χαλάρωση της ζήτησης », δήλωσε ο David Bailey, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, TRI Hospitality Consulting.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.