Αρχική Επικαιρότητα Στην Ψυττάλεια τα λύματα του Σαρωνικού

Στην Ψυττάλεια τα λύματα του Σαρωνικού

Εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο της αποχέτευσης διοργανώνει το Σάββατο, στις 5 και μισή το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας, ο Δήμος Σαρωνικού, μετά και την ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την οποία η Επιχείρηση τροποποιεί τον αρχικό της σχεδιασμό, καταργεί το ΚΕΛ της Γερακίναςστην Παλαιά Φώκαια και αποφασίζει τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού με την Ψυτάλλεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελική έκθεση της ΕΥΔΑΠ (αρ. πρωτ. 1927/1-12-2011), «οι πραγματικές δυνατότητες του ΚΕΛΨ σε σχέση με τα φορτία του αρχικού σχεδιασμού είναι μεγαλύτερες περίπου κατά 15%. Συνοψίζοντας και έχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω, που βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία λειτουργίας και όχι μελετητικές προβλέψεις, προκύπτει ότι είναι απολύτως εφικτή η υποδοχή της παροχής των 1000 m3 /h, ακόμη και την ώρα αιχμής, από το δίκτυο ακαθάρτων, τα αντλιοστάσια και ΚΕΛ Ψυτάλλειας, χωρίς να είναι αναγκαία η οποιαδήποτε προσθήκη που θα επιβαρύνει το σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ».

Μετά την παραπάνω θετική εξέλιξη, ο Δήμος συμπλήρωσε τα τεχνικά δελτία που έχει ήδη υποβάλει στο ΕΠΠΕΡΑΑ και ζήτησε να εγκριθεί άμεσα από τη Διαχειριστική Αρχή η πρόταση του δήμου, έτσι ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση του έργου (σύνταξη απαραίτητων μελετών). Η παραπάνω επίσημη έκθεση της ΕΥΔΑΠ βασίζεται και επιβεβαιώνει τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατέληξαν στην αριθ. 369/2011 ομόφωνη απόφαση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.