Αρχική Ελλάδα Γίνε Έλληνας για μια βδομάδα – Ριάλιτι για την Ελλάδα σε βρετανικό...

Γίνε Έλληνας για μια βδομάδα – Ριάλιτι για την Ελλάδα σε βρετανικό κανάλι

Ριάλιτι με θέμα την Ελλάδα και την καθημερινή ζωή στη χώρα μας έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 7, Νοεμβρίου, στο βρετανικό Channel 4!

Η εκπομπή, εξερευνά το φορολογικό-συνταξιοδοτικό «παράδεισο» της Ελλάδας που, σε συνδυασμό με τις συνθήκες εργασίας πολλών συμπολιτών μας, φαντάζει εξωτικός σε πολλές αγγλικές οικογένειες. 

Στην εκπομπή θα μεταφερθούν πρακτικά τρία «ελληνικά» παραδείγματα σε τρεις βρετανικές οικογένειες.

Συγκεκριμένα: Μια 54χρονη βρετανίδα κομμώτρια θα ανακαλύψει την γενναιοδωρία του ελληνικού συστήματος συνταξιοδότησης το οποίο επιτρέπει ακόμα σε κομμώτριες, σεφ, σερβιτόρους και άλλους σε 600 περίπου επαγγέλματα να πάρουν σύνταξη στα 53 τους χρόνια στο 90% του τελευταίου τους μισθού, επειδή τα επαγγέλματά τους θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά. Ένας οδηγός λεωφορείου, θα επωφεληθεί των φοβερών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις, όπου ένας οδηγός λεωφορείου πληρώνεται τον διπλάσιο μέσο μισθό και λαμβάνει επιπλέον επιδόματα για λόγους όπως π.χ. έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία. Και τέλος, ένας Βρετανός χειρούργος θα ανακαλύψει ενθουσιασμένος πως αν πληρώνει φόρους όπως οι Έλληνες συνάδελφοι του, το εισόδημα του θα αυξανόταν ριζικά.

 

Το δελτίο Τύπου της εκπομπής αναφέρει ότι παράλληλα με τις προσωπικές εμπειρίες των τριών οικογενειών, ειδικοί θα επιχειρηματολογήσουν για τη φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα που βοήθησαν να βυθίσουν την οικονομία μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βρε παιδιά δεν θεωρεί κάποιος τον εαυτό του υπεύθυνο να κάνει κάποια παρέμβαση. Η εκπομπή μπορεί από σατιρική να καταντήσει υβριστική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.