Αρχική Επικαιρότητα Τη δημιουργία προγράμματος Κοινωνικής φροντίδας στο Δήμο Σαρωνικού προτείνει ο Νίκος Βολάκος

Τη δημιουργία προγράμματος Κοινωνικής φροντίδας στο Δήμο Σαρωνικού προτείνει ο Νίκος Βολάκος

Ο κ. Ν. Βολάκος, Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Σαρωνικού, από τον συνδυασμό “Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού”Πρόταση για τη δημιουργία προγράμματος Κοινωνικής φροντίδας έφερε στο ΔΣ του Δήμου Σαρωνικού, ο κ. Ν. Βολάκος, Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Σαρωνικού, από τον συνδυασμό “Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού”.

Ο κ. Βολάκος τονίζει στη πρότασή του ότι, “Ο θεσμός του “Κοινωνικού Παντοπωλείου” ξεκίνησε  σε όμορους δήμους , λειτουργεί σε μεγάλες πόλεις  και επεκτείνεται σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των προϊόντων στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.