Αρχική Πολιτισμός Το Φρούριο του Κούλε γίνεται …ροζ !

Το Φρούριο του Κούλε γίνεται …ροζ !

Το Φρούριο του Κούλε γίνεται ...ροζ !Η Φωταγώγηση του Φρούριου του Κούλε σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού θα γίνει σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 20.30 από τον  Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη παρουσία του Δντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου , κ. Ιωάννη Μπρά.

Η φωταγώγηση γίνεται στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο παγκοσμίως από την Estee Lauder Companies με το πρόγραμμα Φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα και στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.

 Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχουν φωταγωγηθεί επάνω από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο των κόσμο, μεταξύ των οποίων: η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η “Nan Pu Bridge” στην Κίνα, το “Empire State Building” στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, η Όπερα του Σύδνεϋ στην Αυστραλία, η “Chainbridge” στην Ουγγαρία, το “Museum of Fine Arts” στη Βοστώνη των ΗΠΑ κ.ά.

 Πέρσι η ενέργεια αυτή εντάχθηκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness κάτω από τον τίτλο ‘’Τα περισσότερα κτίρια που έχουν φωταγωγηθεί για έναν σκοπό’’, καθώς όλες οι χώρες κατάφεραν να φωταγωγήσουν ένα ή περισσότερα κτίρια – ορόσημα της χώρας τους συγχρόνως! Η Ελλάδα συμμετείχε με την φωταγώγηση του Ζαππείου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Οκτώβριος έχει χαρακτηρισθεί ως ο Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φέτος, φωταγωγούνται ροζ ταυτόχρονα σημαντικά μνημεία σε 4 πόλεις της Ελλάδας. Το Ενετικό φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου  στη Ρόδο και η Τεχνόπολη στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.