Αρχική Εταιρικά Νέα Σε λειτουργία το Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα», στη Λάρνακα Κύπρου

Σε λειτουργία το Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα», στη Λάρνακα Κύπρου

Σε λειτουργία το Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα», στη Λάρνακα ΚύπρουΤο Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» έχει δυναμικότητα 20MW και εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 31.000.000 kWh
Συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου, καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες 5.000 νοικοκυριών με ενέργεια από ΑΠΕ
Συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25.000 τόνους

Η ROKAS RENEWABLES μέλος του διεθνούς ομίλου IBERDROLA, μέσω της θυγατρικής της ROKAS AEOLIKI CYPRUS LTD, ολοκλήρωσε με συνέπεια ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου «Αγία Άννα», δυναμικότητας 20MW, στα όρια των κοινοτήτων Ψευδάs και Αγία Άννα, της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο. Το Αιολικό Πάρκο βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία, βάζοντας δυναμικά την Κύπρο στον χάρτη των ΑΠΕ, με την τεχνογνωσία, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του ομίλου IBERDROLA.

To Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» διαθέτει 10 ανεμογεννήτριες τύπου Gamesa G-90, δυναμικότητας 2MW έκαστη. Οι εργασίες εγκατάστασής του συμπεριλαμβάνουν συνοδευτικά έργα όπως είναι η βελτίωση των οδών πρόσβασης στο Α/Π, η κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 7,5χλμ αλλά και ο νέος υποσταθμός ανύψωσης τάσης (20/132Kv). Τα έργα αυτά συμβάλουν στην αναβάθμιση των υποδομών των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα. Παράλληλα, η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου «Αγία Άννα» έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα καθώς υπολογίζεται ότι οι κοινότητες στις οποίες είναι εγκατεστημένο το Αιολικό Πάρκο θα λαμβάνουν περίπου €100.000 ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει ο κυπριακός νόμος.

Το Αιολικό Πάρκο «Αγία Άννα» αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25.000 τόνους*, που αντιστοιχούν στις ετήσιες εκπομπές περίπου 4.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης που διανύουν καθημερινά την απόσταση Λάρνακα – Λευκωσία μετ’ επιστροφής**. Πρόκειται για μία επένδυση που ενισχύει τις στρατηγικές προσπάθειες της Κύπρου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών της δεσμεύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες 5.000 νοικοκυριών.

Η ROKAS RENEWABLES είναι ηγέτης στην ελληνική αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου IBERDROLA, του παγκόσμιου ηγέτη στην Αιολική Ενέργεια*** σε επίπεδο εγκατεστημένης ισχύος και παραγωγής και με παρουσία σε 23 χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.