Αρχική Διεθνή “Μούσα” η κρίση στην Ελλάδα – Δημοσίευμα των Ν.Υ.Τimes

“Μούσα” η κρίση στην Ελλάδα – Δημοσίευμα των Ν.Υ.Τimes

"Μούσα" η κρίση στην Ελλάδα - Δημοσίευμα των Ν.Υ.Τimes

Κάθε τοίχος … ένας καμβάς για τους Street Artists

Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, μπορεί να δυσκολευόμαστε πλέον να προμηθευτούμε τα πιο βασικά προϊόντα απαραίτητα για την επιβίωσή μας, η ανεργία και η εργασιακή ανασφάλεια να μαστίζουν τους Έλληνες πολίτες, τουλάχιστον όμως μέσα από τη μιζέρια και την απόγνωση μας μπορεί να αναδυθεί η καλλιτεχνική έμπνευση και η μαγευτική δημιουργία.

Τουλάχιστον αυτό προβάλλεται σε δημοσίευμα των New York Times, το οποίο εξυμνεί τις προσπάθειες των Ελλήνων να εκφραστούν μέσα από την τέχνη.

Η κρίση χρέους στη χώρα έχει πυροδοτήσει μια καλλιτεχνική δραστηριότητα ως απάντηση για την εθνική κρίση ταυτότητας που προκάλεσε” γράφει η Rachel Donadio.

 

Οι γκαλερί ευδοκιμούν, οι καλλιτέχνες των δρόμων ζωγραφίζουν παντού. Μια νέα γενιά από κινηματογραφιστές έχει αποτυπώσει την ατμόσφαιρα αβεβαιότητας κάνοντας το οικείο παράξενο.

Στο δημοσίευμα εμφανίζεται ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Τζανης, μπροστά από τη γκαλερί του, Utopia.

Επίσης παρουσιάζεται η δουλειά ενός Έλληνα καλλιτέχνη του δρόμου.

Ειδική μνεία γίνεται στις ταινίες νέων Ελλήνων σκηνοθετών, όπως το “Attenberg” της Αθηνάς Τσαγγάρη και ο περιβόητος Κυνόδοντας του Λάνθιμου.

Πηγή www.cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.