Αρχική Κρουαζιέρες Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για την Louis Group

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για την Louis Group

Louis logo1Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος παρουσίασε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 μείωση κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η μείωση αυτή προήλθε από τις δραστηριότητες της Louis Cruises (-14,5%) καθότι φέτος ο στόλος της Εταιρείας ήταν κατά δύο πλοία μικρότερος από ότι το 2010. Στα πλαίσια της ανανέωσης του στόλου της η Εταιρεία είχε πωλήσει τον Μάιο 2010 το ‘Aegean Pearl’ και τον Δεκέμβριο του 2010 το ‘Aquamarine’.
Επιπλέον, η διαφοροποίηση του δρομολογίου του Cristal από Πειραιά λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Αίγυπτο, επηρέασε αρνητικά τα αποτελέσματα. Αρνητικά επίσης επέδρασε στον κύκλο εργασιών της Louis Cruises και η επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς επίσης και ο έντονος ανταγωνισμός στη Δυτική Μεσόγειο.
Εξαιτίας της μείωσης του κύκλου εργασιών του Συγκροτήματος και παρά τη τασημαντική βελτίωση του τομέα των ξενοδοχείων στην Ελλάδα (+27,5%).
Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Διοίκησης και των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί έγινε κατορθωτή η μείωση του λειτουργικού κόστους της Εταιρείας σε απόλυτους αριθμούς και αυτό παρά την αύξηση στις τιμές των καυσίμων αλλά και στους λιμενικούς φόρους στον Πειραιά. Το λειτουργικό κέρδος φέτος ανήλθε στα €10,7εκ. σε σύγκριση με €13,1εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας μείωση της τάξης των €2,4εκ. ή 18,3%.
Η καθαρή ζημιά που αναλογεί στους μετόχους παρουσιάζεται για το εξάμηνο αυξημένη κατά €9,6 εκ. ή 50% εξαιτίας της έκτακτης πρόβλεψης που έγινε για το κόστος διακανονισμού της διαφοράς που είχε προκύψει σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο ‘Norwegian Dream’ ύψους €10,2εκ.
Εξαιρουμένου του μη επαναλαμβανoμένου αυτού κόστους, τα αποτελέσματα θα ήσαν βελτιωμένα κατά €600 χιλιάδες. Στον περιορισμό των ζημιών συνέβαλε και η μείωση στα ενοίκια ξενοδοχείων λόγω του ότι ορισμένα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά κατά τους χειμερινούς μήνες για ανακαινίσεις. Παράλληλα, ως αποτέλεσμα της πώλησης των δύο κρουαζιερόπλοιων ‘Aegean Pearl’ και ‘Aquamarine’ μειώθηκαν οι αποσβέσεις. Θετικά επίσης συνέβαλαν και τα συναλλαγματικά κέρδη.
Με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας της Εταιρείας στον τομέα των κρουαζιέρων, είχε ανατεθεί στην εταιρεία PWC Μαϊάμι η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου με πενταετή ορίζοντα. Με βάση τη μελέτη αυτή αποφασίστηκε όπως η Louis Cruises επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, αναμένεται ότι η Εταιρεία θα προχωρήσει στην πώληση παλαιότερων κρουαζιερόπλοιων που δεν εμπίπτουν στο πενταετές της πρόγραμμα και στην ενδυνάμωση του στόλου της με νεώτερα και μεγαλύτερα πλοία.
Η λήψη μέτρων για τη μείωση του λειτουργικού κόστους όλου του Συγκροτήματος που είχαν αποδώσει κατά το 2010, συνεχίζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.