Αρχική Εκδηλώσεις Εκτενή αναφορά στις δράσεις που υλοποιούνται για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα...

Εκτενή αναφορά στις δράσεις που υλοποιούνται για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα έκανε κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην εκδήλωση «Ανάκαμψη Τώρα»

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Horst ReichenbachΟ υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, τη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, πέντε διμερή Επιμελητήρια (Ελληνογερμανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνοβρετανικό και Ελληνοφινλανδικό) και συμμετείχε και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα, κ. Horst Reichenbach, έκανε εκτενή αναφορά στις ενέργειες και δράσεις που υλοποιούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ώστε να γίνει αναστροφή του αρνητικού κλίματος και να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες αυτής της προσπάθειας, οι οποίο είναι οι εξής:

  • Η συστηματική και ουσιαστική ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, που το πρώτο επτάμηνο του 2011 σημειώνουν αλματώδη αύξηση, πάνω από 40%, σε σχέση με πέρσι.
  • Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να γίνει ελκυστικό και φιλικό στις επενδύσεις.
    Ήδη, προσέθεσε, με ενέργειες όπως η εφαρμογή του one stop shop, η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τα τεχνικά επαγγέλματα και τις επιχειρήσεις και το νέο πτωχευτικό δίκαιο η χώρα κέρδισε έως και 14 θέσεις στην ετήσια Έκθεση του ΟΟΣΑ.
    Με την ψήφιση του καινοτόμου πολυνομοσχεδίου για μια «Ελλάδα φιλική στις Επιχειρήσεις» όπου προβλέπεται η άρση 82 γραφειοκρατικών εμποδίων και την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, που αναμένεται να υπογραφεί άμεσα με Προεδρικό Διάταγμα, η χώρα μας αναμένεται να κερδίσει ακόμη καλύτερες θέσεις σε ανάλογες διεθνείς εκθέσεις, προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές.
  • Η σωστή και ορθολογική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.
    Ήδη έχει επιτευχθεί συμφωνία για ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης, το οποίο θα αποφέρει όφελος 14 δις ευρώ για την Ελλάδα, ενώ τους τελευταίους 6 μήνες απεγκλωβίστηκαν πόροι 2,3 δις  ευρώ με απεντάξεις εκατοντάδων νεκρών έργων και αντικατάστασή τους από 1023 νέα ώριμα έργα.
  • Η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, τόσο μέσω του Fast track, που εξετάζεται η επέκτασή του για επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και μέσω του νέου Επενδυτικού νόμου.
  • Η δημιουργία συνθηκών ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα του ΕΣΠΑ και του ΕΤΕΑΝ και κοινές δράσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ελληνική επενδυτικής τράπεζας.
    Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός στο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κοινοτικούς πόρους ύψους 500 εκ ευρώ, που επισήμανε πρόσφατα και ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, κ Johannes Hahn.
  • Η δημιουργία κινημάτων νέων επιχειρηματιών και η στήριξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων τόσο με ειδικά προγράμματα στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ, όσο και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας startupgreece.
  • Η υιοθέτηση συνθηκών διαφάνειας σε κάθε στάδιο διεπαφής επιχειρηματία – κράτους, όπως έγινε με την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του νέου επενδυτικού νόμου, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 4 μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.