Αρχική Πολιτισμός To Tinos Jazz Festival 2011 live streaming

To Tinos Jazz Festival 2011 live streaming

Tinos Jazz Festival 2011«Ladies of Jazz» 25 – 28 Αυγούστου 2011 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Το 3ο Tinos Jazz Festival ανοίγει τις πύλες του μεγάρου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού την Πέμπτη 25 Αυγούστου για τέσσερις αυγουστιάτικες νύκτες γεμάτες Τζαζ.
Τι κι αν ο βοριάς λυσσομανά, οι πρώτοι μουσικοί είναι ήδη στο νησί της Μεγαλόχαρης και οι λάτρεις του είδους περιμένουν με ανυπομονησία να παρακολουθήσουν μοναδικούς καλλιτέχνες σε μια χρονιά αφιερωμένη στις «Ladies of Jazz», στις μουσικούς – συνθέτες που στολίζουν τη σύγχρονη Τζαζ σκηνή.
Το πρώτο βράδυ, στις 9:30, θα ανοίξει το φεστιβάλ η Juliet Kelly από την Αγγλία με το Κουαρτέτο του Δημήτρη Βασιλάκη, για να ακολουθήσουν, στις 11:00, η Λουκία Παλαιολόγου, στα φωνητικά, και η Tanya Kalmanovitch από τον Καναδά στη βιόλα, συνοδευόμενες από τον Κωστή Χριστοδούλου στο πιάνο.
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, η συνθέτης και πιανίστρια Λητώ Βογιατζόγλου και το Κουαρτέτο της θα παρουσιάσουν σύγχρονες συνθέσεις που ταξιδεύουν στον χώρο και το χρόνο, ενώ στη συνέχεια το Voyage jazz quintet από τη Ελλάδα θα κάνει αναδρομή στην ιστορία της τζαζ.
Το Σάββατο 27 Αυγούστου, το φιλανδικό συγκρότημα Kvalda θα συνδυάσει τζαζ και ελεύθερη έκφραση σε ένα νέο, σύγχρονο μίγμα, ενώ το Shekinah Rodz latin jazz quartet με leader τη Shekinah  Rodz από το Puerto Rico και σπουδαίους μουσικούς από τη Γαλλία, θα μεταφέρει τους θεατές της 3ης βραδιάς στην τζαζ της Λ. Αμερικής.
Το τελευταίο βράδυ, το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το Third Attempt Trio από την Ελλάδα με την Βάσω Δημητρίου, καθώς και η νεαρή γαλλίδα ντράμερ Anne Paceo συνοδευόμενη από τον πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Κοντραφούρη και τον τρομπετίστα –σαξοφωνίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο.
Τα μουσικά σύνολα θα παρουσιάζει ο μουσικός παραγωγός Πανταζής Τσάρας.
Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο πιανίστας, καθηγητής του Ιονίου Παν/μίου, Γιώργος Κοντραφούρης, συνεπικουρούμενος από την Patricia Graire.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα βιογραφικά των μουσικών στο: www.tinosjazz.com
Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη, με ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
 
Για όσους όμως δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού τα βράδια του Φεστιβάλ, έχει προβλεφθεί δωρεάν απευθείας μετάδοση (live streaming) μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:  www.tinosjazz.com..
Μεγάλοι Χορηγοί είναι: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (IFA) και οι Επιχειρήσεις Εμμ. Παλαμάρη (Τήνος).
Χορηγοί: Φιλανδικό Ινστιτούτο, Hondos Center, AIRFRANCE, Tinos Beach Hotel
Χορηγοί Επικοινωνίας: KOSMOS 93,6, jazzonline.gr, culturenow.gr, radio 96,6, SERIOUS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.