Αρχική Ελλάδα Παναγία η Φιδιώτισσα

Παναγία η Φιδιώτισσα

παναγιά η φιδιώτισσαΣτο χωριό Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εμφανίζονται κάθε χρόνο από τις 6 έως και τις 15 Αυγούστου, τα φίδια της Παναγιάς, που κρέμονται από τις εικόνες με τις καντήλες και τα στασίδια χωρίς να πειράζουν κανένα.Όσο περνούν οι μέρες τα φίδια πληθαίνουν και την παραμονή της Κοιμήσεως αυξάνονται υπερβολικά.
Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η εικόμα της Παναγίας από τους χωρικούς, όταν είδαν ένα σχίνο να καίγεται και φτάνοντας εκεί να το σβήσουν, βρήκαν την εικόνα της Παναγίας ανέπαφη.
Το όνομα φιδιώτισσα το πήρε από τα φίδια που βγαίνουν κάθε χρόνο λίγο πριν τη γιορτή της.
Η παράδοση λέει πως πειρατές προσπάθησαν να λεηλατήσουν το Ναό και το μοναστήρι του. Τότε οι μοναχές ζήτησαν την προστασία της Παναγίας. Και αυτή έκανε το θαύμα της. Φίδια κύκλωσαν το μοναστήρι οι πειρατέ φοβήθηκαν και έφυγαν. Από τότε κάθε χρόνο εμφανίζονται τα φίδια.
Αν κάποια χρονιά τα φίδια δεν παρουσιασθούν είναι κακό σημάδι. Αυτό συνέβη το 1940 και το 1953, οπότε και δοκιμάστηκε το νησί από τους σεισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.