Αρχική Τουρισμός This is my Athens – η νέα Υπηρεσία τουριστών στην Αθήνα

This is my Athens – η νέα Υπηρεσία τουριστών στην Αθήνα

this Is MY athensΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Αθηναίων εθελοντών – ATHENS LOCALS – στο πλαίσιο του προγράμματος THIS IS MY ATHENS που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) την Τετάρτη 27 Ιουλίου στον multi – event city loft «ΕΒΔΟΜΟΣ» στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να τους γίνει αναλυτική παρουσίαση και  περιγραφή της δραστηριότητας.

Σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες προς τους Αθηναίους πολίτες απεύθυνε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της ΕΤΟΑΑ κ. Γιώργος Μπρούλιας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την καθοριστική συμβολή των εθελοντών ATHENS LOCALS για την επιτυχία αυτής της ενέργειας.

Περισσότεροι από 150 εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.thisisathens.org στο πρόγραμμα THIS IS MY ATHENS προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποδοχής των επισκεπτών της πόλης. Στην συνάντηση με τους εθελοντές του THIS IS MY ATHENS δόθηκε έμφαση στις βασικές αρχές της περιήγησης των Athens Locals με τους επισκέπτες της Αθήνας και την περιγραφή όλων των σταδίων της διαδικασίας τα οποία βασίζονται στα κοινά ενδιαφέροντα των locals και των επισκεπτών καθώς επίσης και στη βούληση και των δύο να δουν μια εναλλακτική και όμορφη εικόνα της πόλης μέσα από ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής.

Βασικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία μιας δραστήριας κοινότητας Αθηναίων με αγάπη προς την πόλη και ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα τουρισμού, υποδοχής και φιλοξενίας. Μιας κοινότητας που θα λειτουργεί ως πρεσβευτής της θετικής πλευράς της πόλης και είναι μαζί μας σε κάθε πρωτοβουλία και μελλοντική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «This Is Athens».

Πριν από ένα χρόνο, η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) μέσω του Breathtaking Athens αποφάσισε να δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο την πιο όμορφη εικόνα της Αθήνας. Έτσι, με χιλιάδες φωτογραφίες, που ανέβασαν οι πολίτες αλλά και επισκέπτες της πόλης στο www.thisisathens.org φτιάξαμε όλοι μαζί το μεγαλύτερο photostream αυτής της πόλης. Η καμπάνια είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 5.000 φωτογραφιών και απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια όμορφη και ταυτόχρονα εναλλακτική εικόνα της πόλης. Η καμπάνια συνοδεύτηκε από έντονη προωθητική δραστηριότητα σε social media και έτυχε ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης (περίπου 6.000 shares / 1.000 retweets).

Τώρα, ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα με το This is MY Athens, γιατί τώρα η Αθήνα χρειάζεται τον καθένα μας ξεχωριστά…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «This Is MY Athens»

Το This is MY Athens είναι μια πρωτοβουλία, με στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες της Αθήνας με τους Athens Locals. Τους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την πόλη, με αυτούς που την ξέρουν καλύτερα από τον καθένα: τους κατοίκους της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εθελοντές Αθηναίους πολίτες που θέλουν να περάσουν χρόνο με τους επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν ένα κομμάτι της ζωής τους μαζί τους ώστε να δουν τα διαφορετικά πρόσωπα της Αθήνας, να δείξουν στους επισκέπτες αξιοθέατα που δεν θα βρουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, τα αγαπημένα τους cafes, το στέκι του για τα καλύτερα cocktails ή τη… μυστική του κρυψώνα με την καλύτερη θέα της πόλης! Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός της εμπειρίας του επισκέπτη της Αθήνας και η πολιτιστική ανταλλαγή για τους πολίτες της.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ATHENS LOCALS.

Οι Athens Locals είναι καθημερινοί πολίτες της Αθήνας και των προαστίων της που αγαπούν την πόλη τους και την ευρύτερη περιοχή της, είναι ανοιχτοί σε άλλες κουλτούρες και προσφέρονται να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους για να περάσουν χρόνο μαζί τους δείχνοντας τους τα μέρη που αγαπάνε περισσότερο στην Αθήνα, όπως θα έκαναν για οποιονδήποτε φίλο τους επισκεπτόταν την πόλη. 

this is my athens descriptionΣημείωση: Οι περιηγήσεις του προγράμματος ”This is MY Athens” παρέχονται δωρεάν στους τουρίστες της πόλης και δεν περιλαμβάνουν ιστορική πληροφορία. Σε περίπτωση σχετικού αιτήματος, ο ενδιαφερόμενος-επισκέπτης παραπέμπεται στο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.