Αρχική Culture Navarino Natura Art Award 2011

Navarino Natura Art Award 2011

Ms Barbara FluxaΝικήτρια του Navarino Natura Art Award 2011 είναι η Ισπανίδα εικαστικός Barbara Fluxa για το έργο της με τον τίτλο «Future Testimony».
Ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός που προκηρύχθηκε σε συνεργασία με τις Kalfayan Galleries (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και την ΜΚΟ Οργάνωση Γη φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό φόρουμ το οποίο θα αναδείξει τα σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα μέσω της τέχνης. Το θέμα του πρώτου διαγωνισμού ήταν «Πράσινη Τέχνη και Φύση» και οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να υποβάλουν έργα video-art (βίντεο ή βίντεο-εγκαταστάσεις) που εκφράζουν την αρμονική συνύπαρξη της τέχνης και της φύσης. Ανάμεσα στις συμμετοχές από πολλές χώρες του κόσμου, όπως Ισπανία, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Χιλή, Ιαπωνία, Ελβετία, ΗΠΑ, Αυστρία, Γαλλία και Ελλάδα, διακρίθηκε το έργο της Barbara Fluxa. Η οπτικοακουστική εγκατάσταση «Future Testimony» θα παρουσιαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Natura Art» εντός του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, ο οποίος θα φιλοξενεί κάθε χρόνο έκθεση του νικητήριου έργου του Navarino Natura Art Award. Η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Barbara Fluxa σε 6 οθόνες προβολής επιτρέπει στο θεατή να παρακολουθήσει για 6 ώρες συνολικά, τη φυσική διαδρομή 8 χιλιομέτρων ενός κινούμενου αντικειμένου, μέσα σε ποτάμι.

Μέλη της  κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού για το 2011 είναι οι κ.κ. Αρσέν Καλφαγιάν, Kalfayan Galleries (πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Navarino Natura Art Award), Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός (μέλος της συντονιστικής επιτροπής ΝΕΟ), Stefan Nordlund, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημονικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης (Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΝΕΟ), Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντακοπούλου, Αρχιτέκτων TEMES Α.Ε.
Η έμφαση που έχει δοθεί στην Τέχνη στην Costa Navarino, βρίσκει τη συνέχειά της και στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, που έχει στόχο του να λειτουργεί ως συνεχής υπενθύμιση προς όλους, για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και την αλλαγή της καθημερινής μας συμπεριφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.