Αρχική Πολιτισμός Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιεί το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής Ελληνικού

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιεί το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής Ελληνικού

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιεί το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής ΕλληνικούΤο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό (Λοζέτσι) των Κατσανοχωρίων πραγματοποιεί το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής Ελληνικού από 20 Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου. Ο καθηγητής ΑΣΚΤ και επιφανής γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης με τη συνδρομή επτά καταξιωμένων γλυπτών (Βασίλης Βασίλη, Κώστας Δικέφαλος, Χρήστος Λαζαράκης, Σπύρος Λισγάρας, Francesco Moretti, Χρήστος Ρηγανάς, Δημήτρης Χριστογιάννης) θα φιλοτεχνήσουν γλυπτά από μάρμαρο, τοπική πέτρα και μέταλλο στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου.
Οι γλύπτες θα δουλέψουν στον ανοιχτό χώρο και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών, να συνομιλεί με τους καλλιτέχνες και να λύνει τις όποιες απορίες του. Τα γλυπτά στη συνέχεια θα εμπλουτίσουν τη συλλογή του Μουσείου και κάποια από αυτά θα τοποθετηθούν στη διαδρομή προς το Μοναστήρι της Τσιούκας.

Το Συμπόσιο θα κλείσει στις 17-18 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνικού Ιωαννίνων», το «Κληροδότημα», την «Αδελφότητα Ελληνικού» και τον «Όμιλο Φίλων Μουσείου Θ. Παπαγιάννης».  Οι εκδηλώσεις αφορούν την πολιτιστική δράση των κατοίκων του χωριού, όπως και τη συμμετοχή τους στην Εθνική Αντίσταση.

Το πρόγραμμα του πολιτιστικού διημέρου (17 – 18 Σεπτεμβρίου 2011) έχει ως εξής:

– Πρώτη αποτύπωση της πολιτιστικής ζωής του Ελληνικού (Λοζέτσι) (εκκλησιαστική ζωή, σχολεία, ευεργετισμός, εκπαιδευτικοί, δημοσιεύσεις, βιβλιοθήκες, διασπορά κ.λπ.)
– Απόπειρα χαρτογράφησης της Εθνικής Αντίστασης των κατοίκων του (απαρχή, συμμετέχοντες, πρωτοβουλίες, γεγονότα κ.λπ.)

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου θα τεθεί το ζήτημα της «φιλαναγνωσίας» και της οργάνωσης τοπικής βιβλιοθήκης, ενώ θα δρομολογηθεί η έκδοση Πρακτικών του συνεδρίου: «Τα Μουσεία στην Ήπειρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.