Αρχική Airlines News Εγκαινιάστηκε το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σκιάθος της Olympic Air

Εγκαινιάστηκε το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σκιάθος της Olympic Air

Το νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σκιάθος εγκαινίασε τη Δευτέρα 4/7, η Olympic Air. Το νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σκιάθος εγκαινίασε τη Δευτέρα 4/7, η Olympic Air.
Τα εγκαίνια έγιναν με μεγάλη επισημότητα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, παρουσία των Δημάρχων των δύο πόλεων, κ. Γιάννη Μπουτάρη και κ. Νίκου Πλωμαρίτη, βουλευτών του Νομού Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος και του Εκτελεστικού Προέδρου της Olympic Air, κ. Γιάννη Καρακαδά.
Την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σκιάθο, σφράγισε συμβολικά η μεταφορά – και επιστροφή- επισήμων, τοπικών φορέων και εκπροσώπων του Τύπου με την απογευματινή πτήση της ίδιας ημέρας από τη συμπρωτεύουσα προς το πανέμορφο νησί των Σποράδων.
Είναι η πρώτη φορά που αεροπορική εταιρία προσφέρει στο επιβατικό κοινό απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το νησί της Σκιάθου, με τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις. Με το νέο δρομολόγιο ενισχύεται σημαντικά η τουριστική κίνηση προς όλες τις Βόρειες Σποράδες, δεδομένου ότι η Σκόπελος και η Αλόννησος διαθέτουν μόνο ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:
«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα. Επιτέλους διευκολύνεται η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες και ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει την απαρχή για περαιτέρω αεροπορικές συνδέσεις με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου αλλά και τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η αεροπορική απομόνωση της Θεσσαλονίκης δεν βοηθάει στην τουριστική ανάπτυξη της ίδιας αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας και σίγουρα δεν συνεισφέρει στην προσέλκυση τουριστών από τη ΝΑ Ευρώπη και αλλού, πράγμα που είναι και το ζητούμενο. Γι’ αυτό ευχαριστούμε την Ολυμπιακή για την φροντίδα που δείχνει στην πόλη μας».
Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκος Πλωμαρίτης δήλωσε:
«Είμαι συγκινημένος.  Ήταν όνειρό μας να συνδεθεί η Σκιάθος με τη Μακεδονία  και αυτό γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε τα στελέχη της Olympic Air που προσφέρουν αυτήν την πύλη εισόδου στο νησί μας. Με τις ευχές μας να πάει καλά το δρομολόγιο και να επεκταθεί για όλο το χρόνο.»

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Olympic Air, Γιάννης Καρακαδάς, τόνισε: «Η σύνδεση της συμπρωτεύουσας με τις Σποράδες, είναι μια προσφορά στις ανάγκες των κατοίκων του βορειοελλαδικού χώρου αλλά και μία σημαντική συνεισφορά στον ελληνικό τουρισμό. Στην Olympic, ενώ συνεχίζουμε την ανάπτυξη του διεθνούς δικτύου μας κυρίως μέσω στρατηγικών συνεργασιών, ενισχύουμε παράλληλα την απαράμιλλη κάλυψη των ελληνικών προορισμών. Με σύνθημα «περισσότερη Ελλάδα», πετάμε σε πιο πολλούς ελληνικούς προορισμούς από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, εξυπηρετώντας 32 πόλεις με 47 διαφορετικά δρομολόγια. Στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα μοναδικό δίκτυο κάλυψης του ελληνικού χώρου. Ένα δίκτυο που θα χαρακτηρίζεται από την αρτιότητα της κάλυψης των διαφόρων περιοχών σε χρόνους και προσφορά θέσεων, σε συνάρτηση με τη φιλικότητα και την επαγγελματική εξυπηρέτηση. Τόσο για τον Έλληνα επιβάτη όσο και τον ξένο ταξιδιώτη που επισκέπτεται και μετακινείται στη φιλόξενη χώρα μας. Το νέο διευρυμένο δίκτυο της εταιρίας προσφέρει ήδη περισσότερη ευελιξία, πάντοτε σε οικονομικούς ναύλους. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί δυναμικά και τους επόμενους μήνες με ευχάριστες εκπλήξεις, και πάντοτε με επίκεντρο τον απόλυτα ικανοποιημένο επιβάτη».

Η Θεσσαλονίκη συνδέεται απευθείας με τη Σκιάθο από την 1η Ιουλίου, με τις πτήσεις ΟΑ868 και ΟΑ869. Οι πτήσεις γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή.  H πτήση ΟΑ868 αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Κυριακή από Θεσσαλονίκη στις 19:40 με άφιξη στη Σκιάθο στις 20:30, ενώ κάθε Δευτέρα αναχωρεί από τη συμπρωτεύουσα στις 17:10 με άφιξη στη Σκιάθο στις 17:50. Aντίστοιχα η πτήση ΟΑ869 αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Κυριακή από τη Σκιάθο στις 18:25 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 19:15, ενώ κάθε Δευτέρα αναχωρεί από το νησί στις 16:00 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 16:45. Το δρομολόγιο θα ισχύει μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2011.
Το νέο δρομολόγιο έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες ενισχυμένες αεροπορικές συνδέσεις της Olympic Air από Θεσσαλονίκη προς άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως: Ηράκλειο, Χανιά, Μυτιλήνη και Ρόδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.