Αρχική General Παρουσιάστηκαν τα τελικά σχέδια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρουσιάστηκαν τα τελικά σχέδια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΚΠΙΣΝTα τελικά σχέδια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσίασε στο κοινό ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας του έργου, Renzo Piano, τη Τετάρτη 29, Ιουνίου.
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πρόκειται να κατασκευαστούν και εξοπλιστούν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και να δημιουργηθεί το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ενας πολυλειτουργικός χώρος τέχνης και παιδείας, η δημιουργία του οποίου θα εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και θα προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
snfΗ συνολική έκταση στην οποία θα ανεγερθεί το έργο είναι 170.000 τ.μ. και το Πάρκο καλύπτει το 85% του όλου χώρου, ενώ οι κτιριακές κατασκευές καλύπτουν το υπόλοιπο 15%. Η υλοποίηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ανατεθεί στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Renzo Piano.
Ενώ ο προϋπολογισμός του ΚΠΙΣΝ προσεγγίζει τα €566 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας το μία από τις μεγαλύτερες αποκλειστικές δωρεές αυτού του είδους που έχει ποτέ πραγματοποιήσει κοινωφελής οργανισμός παγκοσμίως.
Η κατασκευή του KΠΙΣΝ, στο Φαληρικό Δέλτα, θα ξεκινήσει εντός του 2011 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, εντός του 2015, η λειτουργία και η διαχείριση του Κέντρου θα περιέλθουν εξ ολοκλήρου στο Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που το καθιστά την πρώτη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τέτοιας εμβέλειας στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.