Αρχική Tourism Δημοσκόπηση για το θεσμό της Τουριστικής κατοικίας

Δημοσκόπηση για το θεσμό της Τουριστικής κατοικίας

katoikiaΜε τη θέσπιση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό το 2009, εμφανίστηκε στο προσκήνιο νέα μορφή καταλυμάτων, ξενοδοχείο με τουριστικές κατοικίες, το οποίο αναπτύσσεται σε εκτάσεις άνω των 150στρ με το συντελεστή δόμησης του ξενοδοχείου, δηλαδή 0,2 και κάλυψη των κατοικιών στο 20% της δομημένης επιφάνειας.

Τώρα, το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού προσανατολίζεται στην τροποποίηση των συγκεκριμένων άρθρων του Ειδικού Χωροταξικού για την τουριστική κατοικία με την εισαγωγή της μορφής των «σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων», ξενοδοχείο σε συνδυασμό με τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις με συντελεστή 0,15 και κάλυψη των κατοικιών στο 35% της επιφάνειας.

Το Ξ.Ε.Ε., μεταφέροντας την ομόφωνη θέση των μελών του Δ.Σ. και λαμβάνοντας υπόψη εκθέσεις και μελέτες που εκπονήθηκαν για λογαριασμό του, έχει καταλήξει σε μια σειρά από θέσεις, που κρίνει ότι απηχούν την συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της χώρας και κινούνται προς το συμφέρον του ελληνικού τουρισμού.

Επειδή το Δ.Σ. επιθυμεί να έχει πληρέστερη εικόνα των απόψεων των ξενοδόχων για την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας, το ΞΕΕ πραγματοποιεί δημοσκόπηση, μέσα από το site του.

Πληροφορίες στη διευθυνση

http://www.grhotels.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.