Αρχική Hotels Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα στην Κάλυμνο

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα στην Κάλυμνο

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με ΣκανταλόπετραΓνωριμία με τον υπέροχο υποβρύχιο κόσμο της Ελλάδας και τις τεχνικές κατάδυσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, προτείνουν οι ξενοδόχοι της Καλύμνου «του νησιού των Σφουγγαράδων», μέσω του «Καταδυτικού Φεστιβάλ και Αγώνων Σκανταλόπετρας» που οργανώνουν στην Κάλυμνο από τις 18 ως τις 24 Ιουλίου 2011 σε συνεργασία με τον Δήμο Καλύμνου και τον Σύλλογο Ελεύθερης Κατάδυσης Θεσσαλονίκης και την στήριξη των CMAS  ΕΟΥΔΑΑ, και FIPSAS.

Το «Καταδυτικό Φεστιβάλ και Αγώνες Σκανταλόπετρας Καλύμνου» περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις όπως δοκιμή και εκπαίδευση στην κατάδυση με Σκανταλόπετρα για όλες τις ηλικίες και για ΑΜΕΑ, Αγώνες Σκανταλόπετρας, εκπαίδευση σε αγωνίσματα άπνοιας της CMAS, εκπαίδευση και πιστοποίηση κριτών διεθνών αγώνων της CMAS, επίδειξη καταδυτικών μεθόδων, ξεναγήσεις σε εξειδικευμένα Μουσεία, αυτόνομες και ελεύθερες καταδύσεις σε εκπληκτικό βυθό,  Σεμινάριο και Διαγωνισμό Υποβρύχιας Φωτογραφίας.

Με τις εκδηλώσεις του  «Καταδυτικού Φεστιβάλ και Αγώνων Σκανταλόπετρας» στις οποίες η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, οι οργανωτές θέλουν να προσφέρουν ένα ισχυρό κίνητρο στους αρχάριους και έμπειρους δύτες όλων των ηλικιών, ελεύθερους και αυτόνομους, ώστε να επισκεφτούν την Κάλυμνο και να γνωρίσουν το μοναδικό καταδυτικό της περιβάλλον και ταυτόχρονα την καταδυτική κληρονομιά της Ελλάδας παράλληλα με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο των καταδύσεων.

Η Κάλυμνος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς της Δωδεκανήσου με όμορφα τοπία και ελκυστικές παραλίες. Μάρτυρες της πλούσιας και πολυτάραχης ιστορίας της Καλύμνου αποτελούν τα μεγάλης ιστορικής αξίας μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί όπως οι αρχαίοι ναοί, τα μεσαιωνικά κάστρα και οι παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, ενώ τα πολυάριθμα μουσεία αφηγούνται τη διαδρομή των Καλύμνιων μέσα στο χρόνο. Η πλούσια λαϊκή παράδοση και η κληρονομιά των σφουγγαράδων αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στην ξεχωριστή τοπική κουζίνα.

Η Κάλυμνος αποτελεί επίσης έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα με τη ραγδαία ανάπτυξη του αναρριχητικού και του καταδυτικού και τουρισμού. Προσφέρεται ως βάση για την εξερεύνηση πολλών από τα γειτονικά νησιά καθώς και για θαλάσσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και νησίδες.

Με τον έγκαιρο προγραμματισμό των διακοπών τους, οι επισκέπτες της Καλύμνου δεν θα επωφεληθούν μόνο από τις χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων αλλά και από τους φτηνότερους ναύλους. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και αεροπορικώς είτε με απευθείας πτήση στην Κάλυμνο είτε με πτήση στη γειτονική Κω (με μετάβαση 30 λεπτών μέχρι την Κάλυμνο). Επιπλέον, οι επισκέπτες του νησιού θα επωφεληθούν από τις πολύ ελκυστικές τιμές των τοπικών εστιατορίων και λοιπών τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες καθιστούν την Κάλυμνο έναν από τους πλέον προσιτούς προορισμούς της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.