Αρχική General Kαταγράφονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στα έσοδα των εταιριών του Ομίλου ΟΑΣΑ

Kαταγράφονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στα έσοδα των εταιριών του Ομίλου ΟΑΣΑ

oasaΣύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του ΟΑΣΑ ο σχεδιασμός αποδίδει και καταγράφονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στα έσοδα των εταιριών του Ομίλου ΟΑΣΑ, γεγονός που προϊδεάζει για την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης στις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών. Για τον σχεδιασμό του Υπουργείου, ο Μάρτιος αποτελούσε τον μήνα καμπής προς θετικά οικονομικά αποτελέσματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς αποτέλεσε τον πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής στις αστικές συγκοινωνίες.
Παρά το ότι τον Μάρτιο καταγράφηκαν πολλές απεργίες και καταλήψεις οδοστρώματος στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν περιορισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στην αποδοτική λειτουργία του συστήματος συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τον Μάρτιο καταγράφεται για πρώτη φορά στην τελευταία τριετία, σημαντική αύξηση στα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς. Για τον μήνα Μάρτιο καταγράφεται συνολική αύξηση 7,6% στα έσοδα από κόμιστρο, όπου περιλαμβάνει:

Εισπράξεις    2011    2010    Μεταβολή
ΚΑΡΤΕΣ    7.145.760    7.153.456    -0,1%
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ    16.877.584    15.165.356    +11,3%
Σύνολο    24.023.344    22.318.812    +7,6%
Κάρτες/Εισιτήρια    70/30    68/32

Με βάση τα ιστορικά δεδομένα της ζήτησης για μετακίνηση και την εφαρμογή μέτρων ελέγχου της λαθρεπιβίβασης, τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΑΣΑ και των εταιριών του Ομίλου αναμένεται να είναι σημαντικώς βελτιωμένα για το τρίμηνο Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η προώθηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στο επιβατικό κοινό, που αποτελεί την πιο οικονομική και αποδοτική λύση για τους συχνούς επιβάτες. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΟΑΣΑ αναμένεται να προχωρήσει στη διάθεση ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών τον Ιούνιο και Σεπτέμβριο 2011, με στόχο την παροχή κινήτρων στους συχνούς επιβάτες, συλλόγους, ομάδες εργαζομένων και εταιρικούς σχηματισμούς για χρήση ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.