Αρχική General Σύνοδος των Υπουργών Μεταφορών της Ευρώπης, για την έναρξη της «Δεκαετίας Δράσεων...

Σύνοδος των Υπουργών Μεταφορών της Ευρώπης, για την έναρξη της «Δεκαετίας Δράσεων για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020)».

Σπύρος ΒούγιαςΟ υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας θα συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρώπης, για την έναρξη της «Δεκαετίας Δράσεων για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020)».
Ο κ. Βούγιας θα παρουσιάσει τις πολιτικές του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και τις δράσεις του Γ’ Στρατηγικού Σχεδίου (2011-20200 για την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα.
Η σύνοδος διοργανώνεται στο Βελιγράδι, στις 27 και 28 Απριλίου 2011, από την «Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την οικονομική συνεργασία των χωρών της Ευρώπης», καθώς τα οδικά ατυχήματα -εκτός από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών- στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στα κράτη της Ευρώπης.
Παρά το γεγονός, ότι την τελευταία δεκαετία οι θάνατοι, που προκλήθηκαν από τροχαία ατυχήματα, μειώθηκαν σχεδόν στο μισό (2.037 το 2000 – 1281 το 2010), η χώρα μας κατατάσσεται ψηλά στη μαύρη λίστα των τροχαίων, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, ενώ η ελληνική οικονομία βαρύνεται με ετήσια κόστη, που φτάνουν τα 1,8 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.