Αρχική Tourism Η προσέγγιση Ισραήλ Ελλάδος και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από...

Η προσέγγιση Ισραήλ Ελλάδος και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά

O Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος  με τον Ισραηλινό Υπουργό Τουρισμού κ. Stas MisezhnikovΗ προσέγγιση Ισραήλ Ελλάδος και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ελλάδα (αύξηση 57% το 2010) επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά με αφορμή την επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Τουρισμού  Stas Misezhnikov στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και σε συνέχεια των συνομιλιών που είχαν οι δυο Υπουργοί στο Τελ Αβίβ.

Ο κ. Stas Misezhnikov αφίχθη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής όπου και παρέμεινε ως το πρωί της Κυριακής. Σε εκδήλωση προς τιμήν του, παρουσία του κ. Παύλου Γερουλάνου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ισραηλινός υπουργός συνοδευόταν από κορυφαίους tour operators και τουριστικούς παράγοντες του Ισραήλ οπότε υπήρχε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και διερεύνησης των δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών των δυο χωρών για την προώθηση του τουρισμού.

Ιδιαίτερα, η ενίσχυση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Τελ Αβίβ Θεσσαλονίκης και προώθησης κοινών τουριστικών πακέτων είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με το ενδιαφέρον των ελλήνων επισκεπτών να εστιάζεται στα Ιεροσόλυμα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο οι δυο υπουργοί όσο και ο δήμαρχος της πόλης χαιρέτισαν τη νέα εποχή που διανύουν οι σχέσεις των δυο χωρών με τον τουρισμό να αποτελεί το πρώτο πεδίο ανάπτυξης αυτής της σχέσης και δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Τουρισμού και της αποστολής του στη Θεσσαλονίκη συνδέεται με το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει το Ισραήλ για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών που φιλοξενεί φέτος τους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής με το Ισραήλ να έχει ξεχωριστό ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Stas Misezhnikov συνοδευόμενος από τον Παύλο Γερουλάνο παρακολούθησαν συναυλία από τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου για το Σταυροδρόμι με αφιέρωμα στους Συνθέτες της Μέσης Ανατολής.

Την Κυριακή ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ επισκέφτηκε την Αθήνα όπου ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο ( θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση).

Η περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών δεσμών των δυο χωρών θεωρείται δεδομένη μετά και την περσινή χρονιά όπου οι αφίξεις ισραηλινών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το 2009. Επίσης τον Ιανουάριο του 2011  σημειώθηκε  μέση  αύξηση  18 %  και  τον  Φεβρουάριο 33%.

Επιπλέον σημαντικές είναι οι ευκαιρίες στον τομέα της κρουαζιέρας η οποία α τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική ενίσχυση, ενώ το 2010 επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να επισκεφτούν την Ελλάδα 50.000  επισκέπτες  από  το  Ισραήλ.

Όσον αφορά στις πτήσεις, από τις 15 Μαρτίου η Flying Carpet πραγματοποιεί απευθείας  πτήσεις  προς  την  Θεσσαλονίκη  οι οποίες θα αυξηθούν από Εβραϊκό    Πάσχα. Επίσης  από  το  Πάσχα  ξεκινούν  οι  πτήσεις  προς  την  Ρόδο  και  την  Κρήτη  και  από  τον  Ιούνιο  προς  Κω , Σαντορίνη, Κέρκυρα , Μύκονο  και  πολύ  πιθανόν  και  Σκιάθο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.