Αρχική Airlines News Τελευταία πτήση εκκένωσης από τη Λιβύη προς Κίνα με τη Hellenic Imperial...

Τελευταία πτήση εκκένωσης από τη Λιβύη προς Κίνα με τη Hellenic Imperial Airways.

Τελευταία πτήση εκκένωσης από τη Λιβύη προς Κίνα με τη Hellenic Imperial Airways.Σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 έφυγαν και οι τελευταίοι Κινέζοι υπήκοοι που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τη Λιβύη λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είχε συνεχίσει την αποστολή στρατιωτικών και ναυλωμένων αεροσκαφών με σκοπό να την επιστροφή εκείνων που είχαν εκτοπισθεί σε άλλες χώρες. Η  Hellenic Imperial Airways παραχώρησε στην επιχείρηση διάσωσης 2 από τα αεροσκάφη της τύπου Jumbo B747.

Πάνω από 3000 κινέζοι πολίτες είχαν καταφύγει στο Ηράκλειο της Κρήτης από όπου και πέταξαν πίσω στην Κίνα με τα αεροσκάφη της Hellenic Imperial Airways.

Όταν η τελευταία πτήση επαναπατρισμού έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, οι τελευταίοι 435 παλιννοστούντες κινέζοι εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη Λιβύη συνοδευόμενοι από 13 Κινέζους αξιωματικούς της κυβερνήσεως, ένα κόκκινο χαλί τους περίμενε και μια μικρή τελετή καλωσορίσματος πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία μουσικής μπάντας.

Οι 13 Κινέζοι αξιωματούχοι της κυβερνήσεως ήταν ένα μέρος μιας συνολικά 19μελούς ομάδας εργασίας η οποία είχε φύγει για τη Λιβύη στις 23 Φεβρουαρίου και βοήθησε με επιτυχία περισσότερους από 30.000 κινέζους υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι τοπικές αρχές, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Υπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών Σονγκ Τάο, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, για την εξαιρετική δουλειά και την σημαντική υποστήριξη στον κινεζικό λαό. Επιπλέον εξέφρασαν την βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους στην Hellenic Imperial Airways και συγκεκριμένα στα πληρώματα των αεροσκαφών κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κυβερνήτη Κουκόπουλο: «Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη και την άνεση με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες βοήθησαν την διαδικασία εκκένωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Σόνγκ.

Η Hellenic Imperial Airways εντυπωσιάστηκε από την άριστα οργανωμένη επιχείρηση εκκένωσης όπως επίσης και από την άψογη συνεργασία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η Hellenic Imperial Airways συνεχίζει να δείχνει την κοινωνική της ευαισθησία προς εκείνους που έχουν ανάγκη ενώ ετοιμάζει το προγραμματισμένο δίκτυο σύνδεσης της Ελλάδας με διάφορους προορισμούς από τις αρχές Ιουνίου 2011 με πτήσεις προς τις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.