Αρχική Tourism Κάλεσμα στην ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης να συνεχίσει τη στήριξη των...

Κάλεσμα στην ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης να συνεχίσει τη στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

Κάλεσμα στην ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης να συνεχίσει τη στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
Σε μία μεγάλη συγκέντρωση ομογενών που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αστόρια, ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στο νέο «πρόσωπο» του ελληνικού τουρισμού και στις ενέργειες που δρομολογούνται για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα και τις δράσεις για τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών, μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, στις στοχευμένες ενέργειες για την προβολή και στο άνοιγμα νέων αγορών. «Χαράξαμε και υλοποιούμε συντονισμένα μια νέα στρατηγική για τον τουρισμό που θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα», τόνισε ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στις διαδοχικές επαφές και συνομιλίες που έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεννόηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού με παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Τα μηνύματα -τόνισε- είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και όλα συνηγορούν ότι ο ελληνικός τουρισμός μπαίνει σε μία φάση σταθερής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια με ποιοτικούς προσανατολισμούς. Η εξειδίκευση των υπηρεσιών που θα συμβάλει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού σε ολόκληρη τη χώρα και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα ως τουριστικός προορισμός, αποτελούν την αιχμή της εφαρμοζόμενης πολιτικής στον τουρισμό, σημείωσε ο κ. Γ. Νικητιάδης.
Κατά την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε σειρά επαφών με τους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών που διακινούν τουρίστες προς την Ελλάδα. Τους ενημέρωσε για τα προγράμματα και τις προοπτικές που δημιουργούνται ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο τους.
Ο κ. Νικητιάδης στο πλαίσιο των επαφών του στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί  και φέτος την Ελλάδα για διακοπές. Ο κ. Μενέντεζ αποδέχθηκε την πρόσκληση και δήλωσε ότι θα το πράξει εφόσον του το επιτρέψουν οι ανάγκες της προεκλογικής προετοιμασίας, που ήδη έχουν ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις επόμενες εκλογές του χρόνου.
Κατά την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη, που ολοκληρώθηκε χθες, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, παρευρέθηκε και σε εκδήλωση – αφιέρωμα στο Μάνο Κατράκη, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.
Ο υφυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα το Τerpon Springs και αύριο το Μαϊάμι, όπου θα είναι βασικός ομιλητής στο μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο για τις κρουαζιέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.