Αρχική Tourism Τα καλά νέα μετέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε...

Τα καλά νέα μετέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη 15, Φεβρουαρίου

Papoulias-NikitiadesΣυνάντηση είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη για θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, την βία στα γήπεδα αλλά και τον Τουρισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατία o διάλογος είχε ως εξής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Kαλωσορίσατε, κύριε Υπουργέ. Υποθέτω από την είσοδό σας ότι μου φέρνετε καλά νέα.

Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σήμερα είχα διαπιστευτήρια Πρέσβεων και είχε έρθει ο Βέλγος Πρέσβης, που με κατέπληξε λέγοντας ότι από το Βέλγιο έρχονται 500.000 τουρίστες στην Ελλάδα.

Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Βεβαίως, και στόχος μας είναι να αυξηθεί αυτός ο αριθμός. Θα επισκεφθώ και τις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε 7 χώρες που θα πάω τις επόμενες 5 μέρες. Και από τη διπλανή Ολλανδία θα έχουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες. Τη Γερμανία πρέπει να προσέξουμε λίγο, που είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι θα πάει καλά ο τουρισμός μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και θα πάει καλά και η βία στα γήπεδα, φαντάζομαι. Θα καταθέσετε το νομοσχέδιο;

Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Αυτήν πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, κύριε Πρόεδρε. Είμαστε πια έτοιμοι, …μας έχετε ‘τραβήξει το αυτί’ και καλά κάνατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήταν κάτι που συνεργαστήκαμε μαζί, γιατί αυτό το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει οι φίλαθλοι να μάθουν να είναι φίλαθλοι.

Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Αυτό είναι το σημαντικότερο. Αυτός ο πολιτισμός που πρέπει να περάσει στα γήπεδα, γιατί διαφορετικά… Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν δέχομαι μία Θάτσερ να έχει επιβάλει τον νόμο με αυτόν τον τρόπο που τον επέβαλε. Οι φίλαθλοι πρέπει να ‘βάλουν δικιά τους πλάτη’ για να αποκλείσουμε τη βία στον αθλητισμό, γιατί είναι κάτι που δεν τιμά την Ελλάδα.

Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Υπάρχει καλή διάθεση και από την πλευρά των εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών ομάδων, των προέδρων των ΠΑΕ. Στη συνάντηση που έγινε το είδατε και εσείς και από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επίσης. Υπάρχει καλή διάθεση και νομίζω ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάρα πολύ ωραία. Μπορούμε να πούμε ότι κάτι κινείται.

Γ.ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Μα είναι μια μικρή μειοψηφία, δυο με τρεις χιλιάδες άνθρωποι που δημιουργούν το πρόβλημα.-

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.