Αρχική General Εντείνονται οι προσπάθειες να απομακρυνθούν οι ξένοι υπήκοοι από την Αίγυπτο

Εντείνονται οι προσπάθειες να απομακρυνθούν οι ξένοι υπήκοοι από την Αίγυπτο

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη.Οι ξένες χώρες εντείνουν τις προσπάθειες να μεταφέρουν τους υπηκόους τους από την Αίγυπτο.
Τουλάχιστον 140 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη.
Δύο αεροσκάφη της Air China και η Hainan Airlines έφυγαν από το Κάιρο, την Τρίτη μεταφέροντας 480 κινέζους υπηκόους οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο Αίγυπτο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua.
Το Πεκίνο έχει ήδη ζητήσει από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να αναστείλουν τις εκδρομές στην Αίγυπτο.
“Η κινεζική κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια των Κινέζων υπηκόων στην Αίγυπτο, “ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Η Ταϊβάν θα φέρει πίσω περίπου 500 υπηκόους της, ανακοίνωσε, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Η Ιαπωνική κυβέρνηση μετέφερε 463 άτομα, με ναυλωμένη πτήση στην Ρώμη και προέτρεψε περίπου 600 ακόμη ταξιδιώτες από την Ιαπωνία που βρίσκονται στην Αίγυπτο να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατόν κάνοντας χρήση των εμπορικών πτήσεων.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως περισσότεροι από 1.200 Αμερικάνοι μεταφέρθηκαν με εννέα πτήσεις την Δευτέρα στην Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα, η μεταφορά θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Περίπου 2.600 Αμερικανοί έχουν έλθει επαφή με την πρεσβεία ζητώντας να βοηθήσει για την έξοδο τους από την χώρα. Στην πρεσβεία του Καίρου είναι εγγεγραμμένοι 52.000 Αμερικανοί είναι εγγεγραμμένοι.
Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Lufthansa, Austrian Airlines και η Air Berlin, δεσμέυτηκαν πως θα στείλουν μεγαλύτερα αεροσκάφη απ΄ ό,τι συνήθως στην Αίγυπτο για να καλύψουν τη ζήτηση.
Η Ρωσία παρότρυνε τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στην Αίγυπτο.
«Καλούμε με έμφαση τους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη την σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών και να απέχουν από τα ταξίδια προς
την Αίγυπτο, “ανέφερε το υπουργείο. Περίπου 40.000 Ρώσοι εκτιμάται ότι βρίσκονται σε διακοπές στην Αίγυπτο, έναν από τους αγαπημένους ρωσικους τουριστικούς προορισμούς.
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Κυριακή προειδοποίηση ταξιδίου για το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Suez, αλλά περιέγραψε την κατάσταση στην Red Sea ήρεμη προς το παρόν.
Η Βρετανία ανακοίνωσε πως αντενδείκνυνται τα ταξίδια στο Λούξορ, οι διοργανωτές ταξιδίων TUI και Thomas Cook ακύρωσαν τις πτήσεις για την Αίγυπτο.
Ο τουρισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της Αιγύπτου, αντιπροσωπεύει περισσότερο από 11 τοις εκατό του ΑΕΠ, και προσφέρει θέσεις εργασίας σε μια χώρα με υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Το 2009,περίπου 12,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Αίγυπτο, φέρνοντας έσοδα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.