Αρχική Cruises Την υποστολή της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοιά της αποφάσισε η Louis...

Την υποστολή της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοιά της αποφάσισε η Louis Cruises

Louis CruisesΗ μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας Louis Hellenic Cruises, που είχε υψωμένη την ελληνική σημαία σε κρουαζιερόπλοιά της, αλλάζει σημαία, με αποτέλεσμα η ελληνική κρουαζιέρα να σβήνει από το χάρτη.

Τα σχέδια της εταιρείας αποκάλυψε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, με ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και με κοινοποίηση στα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους υπουργούς, με τίτλο «Μη βάζετε ταφόπλακα στην ελληνική κρουαζιέρα και στους Έλληνες ναυτεργάτες».

«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε αυτήν την ύστατη στιγμή να σας θέσουμε μπροστά στις μεγάλες σας ευθύνες για τον κίνδυνο που διαγράφεται άμεσα για πρώτη φορά στη μεταπολεμική περίοδο για τη χώρα μας να απωλέσει οριστικά τα ελληνικά κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία και τους εκατοντάδες Έλληνες ναυτεργάτες που εργάζονταν έως πρόσφατα σε αυτά» αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.

«Τη χρονική αυτή περίοδο συνήθως προσλαμβάνονται οι Έλληνες ναυτικοί για την επάνδρωση των κρουαζιερόπλοιων και την έναρξη της νέας θερινής τουριστικής περιόδου. Η μοναδική εταιρεία με κρουαζιερόπλοια ελληνικής σημαίας ανακοίνωσε ότι θα υποστείλει την ελληνική σημαία και πρόκειται να βάλει σημαία Μάλτας και στο εξής δεν πρόκειται να προσλάβει Έλληνες ναυτεργάτες» τονίζει επίσης.

Και προσθέτει: «Δυστυχώς, ο νόμος περί απελευθέρωσης του καμποτάζ, όπως είχαμε τότε επισημάνει στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, θα έχει αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της ελληνικής σημαίας και τον επαγγελματικό διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών. Παράλληλα, αποδεικνύονται μύθοι και φρούδες ελπίδες οι ισχυρισμοί όσων προπαγάνδιζαν ότι με την απελευθέρωση του καμποτάζ θα έρθουν πλοία διαφόρων σημαιών και χωρών, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν ως αφετηρία τον Πειραιά και άλλα ελληνικά λιμάνια».

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, επισημαίνει: «Κύριε πρωθυπουργέ, μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να αφελληνισθεί η ελληνική κρουαζιέρα, να εξοστρακισθούν για πάντα οι Έλληνες ναυτεργάτες (που είχαν και έχουν τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη της ναυτιλίας μας) από την κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, σας καλούμε άμεσα να πάρετε πρωτοβουλία, προκειμένου να διασφαλισθεί η ελληνική σημαία στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, να εξασφαλισθεί η εργασία των Ελλήνων ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα.
Στο πλαίσιο αυτά πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση – σύσκεψη των ενδιαφερομένων φορέων και να ληφθούν αποφάσεις στο παραπάνω πλαίσιο, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, του θαλάσσιου τουρισμού των νησιών μας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών μας».

Πηγή PROTO THEMA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.