Αρχική Education Παρουσίαση του αναπλασμένου Πεδίου του Άρεως από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Διά...

Παρουσίαση του αναπλασμένου Πεδίου του Άρεως από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά και αξιοποίησή του σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Fofi GenimataΌλους τους χώρους του αναπλασμένου Πεδίου του Άρεως παρουσίασαν στους υπεύθυνους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθήνας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αττικής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά και ο γνωστός αρχιτέκτονας και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων,  Αλέξανδρος Τομπάζης.

Στόχος του Υπουργείου είναι αξιοποίηση των χώρων αστικού πρασίνου για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα η αξιοποίηση του Πεδίου του Άρεως, του Αττικού Άλσους και του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Στο  Πεδίον του Άρεως, που αναπλάστηκε υπό της οδηγίες του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη,  θα ξεκινήσουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα στην τρέχουσα σχολική περίοδο.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε για την ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως:

«Το Πεδίον του Άρεως είναι για μένα ένας πολύ γνώριμος χώρος. Σήμερα αποτελεί ένα στολίδι για την Αθήνα. Πριν από επτά χρόνια όμως, ως υπερνομάρχης, αυτό που αντίκρισα ήταν μια εικόνα εγκατάλειψης.


Εξασφαλίσαμε τους πόρους, ολοκληρώσαμε τους διαγωνισμούς και ξεκινήσαμε τις εργασίες, προκειμένου η ανάπλαση των δυο πάρκων να γίνει από όνειρο, πραγματικότητα.
Τα πάρκα φτιάχτηκαν, όμως αυτό δεν αρκεί.

Χρειάζεται όλοι οι πολίτες της Αθήνας να τα αγκαλιάσουμε, να τα προστατέψουμε, με πρώτα τα παιδιά,  τους μαθητές.

Το Πεδίον του Άρεως χρειάζεται ζωή!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.