Αρχική Airlines News Βελτιωμένα σημαντικά τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης το 2010 για τον Όμιλο...

Βελτιωμένα σημαντικά τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης το 2010 για τον Όμιλο Lufthansa

LufthansaΗ Deutsche Lufthansa AG βελτίωσε σημαντικά τα αποτελέσματα επιβατικής κίνησης το 2010 συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών οι αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου καλωσόρισαν συνολικά στις πτήσεις τους 90,2 εκ. επιβάτες.
Αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει αύξηση ύψους 17,2% συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Η προσφορά θέσεων αυξήθηκε κατά 12,1%, τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη αυξήθηκαν κατά 14%. Ανάλογα, ο συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες. Τα νούμερα επιβατών αυξήθηκαν σε όλες τις περιφέρειες, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση κατεγράφη στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Στη διάρκεια του έτους, ο Όμιλος Lufthansa διακίνησε περίπου δύο εκατομμύρια τόνους φορτίου και αλληλογραφίας, καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη του 18% συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 68%. Ο αριθμός των πτήσεων αυξήθηκε κατά 13,1%, σε συνολικά 1.014.692 πτήσεις.

Συνολικά, 90,2 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν με τις αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa Passenger Airline. Από το σύνολο, 58,9 εκ. ταξίδεψαν με τη Lufthansa Passenger Airlines. Ο αριθμός επιβατών στη Lufthansa κατέγραψε αύξηση 5,9% συγκριτικά με τα ποσά του 2009. Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η δυναμικότητα στη Lufthansa αυξήθηκε κατά 3,1%. Τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη αυξήθηκαν κατά 5,4%. Ο συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, σε ποσοστό 79,4%. Ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε σε όλες τις περιφέρειες του δικτύου, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η Swiss International Air Lines διακίνησε 14,2 εκ. επιβάτες το 2010, η Austrian Airlines καλωσόρισε στις πτήσεις της 10,9 εκ. επιβάτες και 6,2 εκ. επιβάτες ταξίδεψαν με bmi.
Παράλληλα και η Lufthansa Cargo παρουσίασε υψηλές επιδόσεις. Στη διάρκεια του έτους, η εταιρία μετέφερε 1,8 εκ. τόνους φορτίου και αλληλογραφίας, καταγράφοντας αύξηση 18,2% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Ο συντελεστής πληρότητας αυξήθηκε κατά 7,3 ποσοστιαίες μονάδες σε ποσοστό 70,9%.  
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Lufthansa Group για το επιχειρησιακό έτος 2010 θα δημοσιευτούν στις 17 Μαρτίου 2011 και θα προσφέρονται στην ιστοσελίδα www.lufthansa.com/investor­relations.de.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.