Αρχική Tourism Πρόσκληση στους Ρώσους να επισκεφτούν την Ελλάδα και να επενδύσουν στην χώρα...

Πρόσκληση στους Ρώσους να επισκεφτούν την Ελλάδα και να επενδύσουν στην χώρα μας από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη

Πρόσκληση στους Ρώσους να επισκεφτούν την Ελλάδα και να επενδύσουν στην χώρα μας από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηΠρόσκληση στους Ρώσους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να επενδύσουν στη χώρα μας, απηύθυνε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  κ. Γ. Νικητιάδης.
Ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μόσχα είχε συζητήσεις για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος, μέσα από  την διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας.
Για τον σκοπό αυτό ο κ. Γ. Νικητιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Visa Center, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν για το ζωηρό ενδιαφέρον των Ρώσων να επισκεφτούν την Ελλάδα  και σημείωσαν ότι κρίνουν θετικές τις ενέργειες για την απλοποίηση διαδικασιών  έκδοσης visa που προωθούνται.
Οι εκπρόσωποι τον ενημέρωσαν για 5 νέα γραφεία έκδοσης visa που πρόκειται να λειτουργήσουν  αλλά και ότι βρίσκονται στο στάδιο συνεργασίας για ένα δίκτυο 177 σημείων πρόσβασης, που θα διευκολύνουν  τα σχέδια που υπάρχουν.
Σύμφωνα με στοιχεία φέτος  328.000 Ρώσοι πήραν visa για να επισκεφτούν την χώρα μας παρουσιάζοντας αύξηση 52% σε σχέση με το 2009 ενώ νέα αύξηση πάνω από 50% αναμένεται για το 2011.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης,  αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό  και στην έμφαση που δίνεται στις εναλλακτικές μορφές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα ως τουριστικός προορισμός.
Παράλληλα, κ. Γ. Νικητιάδης αναφερόμενος στις δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις δήλωσε ότι προχωράμε σε διαγωνισμούς για όλα τα τουριστικά ακίνητα προκειμένου να έρθουν επιχειρηματίες και να επενδύσουν.
Αναφέρθηκε στο Νόμο για τις επενδύσεις και στο fast truck, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να γίνονται επενδύσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.
Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, στις συναντήσεις και επαφές που έχει, συνοδεύει ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ν. ΚανελλόπουλοςΟ κ. Γ. Νικητιάδης, τόνισε ότι η Ελλάδα προχωρά σε παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και ανάμεσα σε αυτές είναι και ο τομέας του τουρισμού.
Ο κ. Νικητιάδης είχε συναντήσεις  με τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Μιχαήλ Σπινέλλη, τον Γενικό Πρόξενο κ. Ιωάννη Πλώττα, τον Πρόξενο Θεοδόση Θέο και εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών.
Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, στις συναντήσεις και επαφές που έχει, συνοδεύει ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ν. Κανελλόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.