Αρχική Φορείς Ο Παύλος Γερουλάνος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Ο Παύλος Γερουλάνος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Παύλος ΓερουλάνοςΟ Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Εκεί συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας, Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Σαλμάν με τον οποίον συζήτησαν διμερή θέματα.
Στη συνέχεια ο κ. Γερουλάνος μίλησε στην τελετή έναρξης του «Διεθνούς Συμποσίου για τις σχέσεις της Αραβίας και του Ελληνικού Κόσμου (5ος αιώνας π.Χ. – 10 αιώνας μ.Χ)». Το Συμπόσιο διοργανώνουν το Κέντρο ερευνών και Ισλαμικών Σπουδών «Βασιλιάς Φεϊζάλ» το Πανεπιστήμιο «Βασιλιάς Σάουντ», η Σαουδική Επιτροπή για τον Τουρισμό και τις Αρχαιότητες, το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Μελετών και η Ελληνική Πρεσβεία στο Ριάντ.

Ο Υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος στην ομιλία του ανέπτυξε ιδιαίτερα το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που προβλέπει πως κάθε χρονιά η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενεί έναν πολιτισμό. Η αρχή γίνεται το 2011 με τον Αραβικό Κόσμο και το Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.