Αρχική Culture Ο Διονύσης Σαββόπουλος διαβάζει παραμύθια στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Διονύσης Σαββόπουλος διαβάζει παραμύθια στο Μέγαρο Μουσικής

Σε ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων με παραμυθάδες και τραγουδιστές, καραγκιοζοπαίχτες, ακροβάτες και μάγους, τα παιδιά, που εδώ παύουν να είναι θεατές, μπαίνουν στην ιστορία και τη ζωγραφιά για να την κάνουν καινούρια.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ιδιότητα του αφηγητή παραμυθιών, σ’ ένα θέατρο τραγουδιών που τιτλοφορείται »Για να γίνει ο χρόνος καινούριος», το οποίο αφιερώνει στα εγγόνια του.
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός θα διηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους τις δικές του ιστορίες, εμπνευσμένες από τη »Θεογονία» του Ησίοδου, μαζί με άλλους παραμυθάδες, τραγουδιστές, καραγκιοζοπαίχτες, ακροβάτες και μάγους.
«Χάριν της αφήγησης και της μαγείας της», ο Διονύσης Σαββόπουλος διασκευάζει σήμερα τους μύθους του Ησίοδου ‘μοντάροντας’ τις πιο ενδιαφέρουσες, κατά τη γνώμη του, παραλλαγές, μέσα σε μια νέα ιστορία, «όπως έκαναν οι αφηγητές που περιφέρονταν ανά την Ελλάδα στους αρχαίους εκείνους καιρούς».
Τον καινούριο ρόλο του αφηγητή τον αφιερώνει στα δύο του εγγόνια, διότι- όπως λέει- εκπαιδεύτηκε μαζί τους. «Τα παιδιά είναι αχόρταγα για παραμύθια. Δεν ήξερα καλά την τέχνη της αφήγησης αλλά έμαθα πολλά λέγοντας τους παραμύθια. Έτσι εξασκήθηκα γι’ αυτό και τους το αφιερώνω».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο, Μουσική και Τραγούδια:Διονύσης Σαββόπουλος
Ζωγραφική: Φωτεινή Στεφανίδη
Σκηνικά & Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Σκηνοθεία- Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Αφήγηση: Διονύσης Σαββόπουλος
Πιάνο- πλήκτρα- κρουστά: Σταύρος Λάντσιας
Ηλεκτρικό βαθύχορδο- κρουστά: Γιώτης κιουρτσόγλου
Χορευτές, τραγουδιστές & αφηγητές: Ευριπίδης Ζεμενίδης, Μπέλα Κασίμη, Ρηνιώ Κυριαζή, Φένια Παπαδόδημα, Nardi Azizai, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Αλέξης Κυριακούλης, Μάγδα Κούκου, Andrea Rama, Ράνια Φόβου, Εύη Χατζάκη, Ρωξάνη- Ελένη Γαρεφαλάκη & Κίμων Χαΐτογλου
Θίασος σκιών: Άθως Δανέλλης
Τιμές εισιτηρίων: € 14,00 – 25,00 – 35,00 – 50,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης
ΠΟΥ: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210-72 82 333
ΠΟΤΕ: Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 3,4,5,8,9, 11 και 12 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και στις 9, 10 και 11 Ιανουαρίου του νέου έτους στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Πηγή: www.infokids.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.