Αρχική legacy Νικητιάδης ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα προώθησης του τουρισμού της Κρήτης

Νικητιάδης ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα προώθησης του τουρισμού της Κρήτης

NikitiadesjpgΣτους τέσσερις νομούς της Κρήτης περιόδευσε την Δευτέρα και την Τρίτη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης πραγματοποιώντας ευρύτατες συσκέψεις με φορείς του τουρισμού, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους της εκκλησίας.  Η δημιουργία υποδομών και η ανάληψη δράσεων που θα συνδράμουν στην ανάπτυξη του τουρισμού όλους του μήνες του χρόνου συζητήθηκε εκτενώς στις συναντήσεις που είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης  με εκπροσώπους της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των ενώσεων ξενοδόχων της Κρήτης.

Κατά την διήμερη επίσκεψή του στο νησί ο υφυπουργός,  συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρούντζο συναντήθηκε με τους τοπικούς παράγοντες και πραγματοποίησε  ευρείες συσκέψεις στα επιμελητήρια όλων των νομών της Κρήτης καταγράφοντας  τα θέματα που του εξέθεσαν και αφορούν τον τουρισμό και τον αθλητισμό. Επίσης συναντήσεις είχε και με εκπροσώπους της εκκλησίας και τους βουλευτές του νησιού.
Ο κ. Νικητιάδης κατά την διάρκεια των συναντήσεων εξέθεσε στους παρευρισκόμενους την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα προώθησης του τουρισμού της Κρήτης στον οποία θα συμμετάσχουν όλες οι νομαρχίες του νησιού καθώς και οι φορείς εκπροσώπησης της τουριστικής βιομηχανίας.
Επίσης αναφέρθηκε και στον κύκλο συναντήσεων που ο ίδιος έχει ξεκινήσει με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προκειμένου να αυξήσουν τους προορισμούς και τα δρομολόγια εντός της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης. Επιπρόσθετα από τις συζητήσεις αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η σημασία της κρητικής διατροφής ως στοιχείο ενίσχυσης της προσέλκυσης επισκεπτών παράλληλα βέβαια και με άλλες συμπληρωματικές δράσεις. Επίσης, ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε  στους συνομιλητές του και τα σχέδια του υπουργείου που αφορούν την δημιουργία ενιαίας διαδικτυακής πύλης η οποία θα περιέχει όλους τους τουριστικού προορισμούς της χώρας παρέχοντας πληροφόρηση και online υπηρεσίες στον κάθε επισκέπτη. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ιδιαιτέρως την σημασία που έχει η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την λειτουργία Ιδρύματος Τουρισμού στην Κρήτη, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού ως ενιαίος προορισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.