Αρχική legacy Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, “Ελάτε να συνεργαστούμε”

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, “Ελάτε να συνεργαστούμε”

Την συνεργασία των Τουριστικών επιχειρηματιών ζήτησε ο ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, από το βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)Την συνεργασία των Τουριστικών επιχειρηματιών ζήτησε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, από το βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ώστε να διαμορφωθεί το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο, μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχει ο επιχειρηματικός τομέας.

Επίσης ανέφερε πως σε σχέση με τον Τουρισμό στον αναπτυξιακό νόμο, δεν υπάρχει κάποιο ειδικό κεφάλαιο. Καθώς πρωταρχική επιδείωξη όλων πρέπει να  είναι η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, όπου πρέπει να διαμορφωθούν προγράμματα, ειδικά για τον τουρισμό.

Επίσης σε ερώτηση του ακροατηρίου ανέφερε πως “«Η αύξηση του ΦΠΑ όπως και των ειδικών φόρων έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένας κρίσιμος όγκος εσόδων για τη διάσωση της οικονομίας. Προφανώς αυτό, δεν είναι μία ανώδυνη διαδικασία και το αντιλαμβάνομαι. Αν όμως εσείς έχετε κάτι να προτείνετε θα ήθελα να το ακούσω πραγματικά, για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να επιλύσουμε το οικονομικό ζήτημα της διάσωσης της χώρας και στη συνέχεια να πάμε σε ανάπτυξη. Αλλά, θέλω να πω πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στα ζητήματα της οικονομικής και δημοσιονομικής διάσωσης. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι συνταγές που ακολουθούμε και τις κάνουμε με όσο γίνεται ανώδυνο τρόπο, προκειμένου να μην πλήξουμε περαιτέρω τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών. Να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότερες. Θέλω να σας θυμίσω το εξής: επειδή τελευταία υπάρχει μία λογική σε σχέση με τους φόρους, υπάρχουν χώρες πολύ αναπτυγμένες και ανταγωνιστικές που έχουν πάρα πολύ υψηλούς φόρους.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.