Αρχική legacy Λ. Κατσέλη, ο τουρισμός θα έχει περίοπτη θέση

Λ. Κατσέλη, ο τουρισμός θα έχει περίοπτη θέση

Από το 9ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, η Υπουργός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, μεταξύ του Προέδρου του ΕΟΤ Νικόλα Κανελλόπουλου και του Προέδρου του ΣΕΤΕ Νίκου ΑγγελόπουλουΣτο νέο αναπτυξιακό νόμο ο τουρισμός θα έχει περίοπτη θέση, με κίνητρα για νέες δραστηριότητες σε απομονωμένες περιοχές και δράσεις που θα αναβαθμίζουν συνολικά το τουριστικό προϊόν, ενέφερε στην ομιλία της η Υπουργός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Ανακοίνωσε δε ότι από την Πέμπτη ξεκινούν τα προγράμματα ανέργων, και διατήρησης θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις, επίσης την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα κατάρτισης σε τουριστικά επαγγέλματα.
Η υπουργός, αφού επεσήμανε ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι στο επίκεντρο της νέας οικονομίας που δημιουργείται (παραγωγική αναδιάρθρωση), υπογράμμισε ότι η παρούσα κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για να ανοιχθούν νέες αγορές και να διαφοροποιηθεί το τουριστικό προϊόν. Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης εντάσσεται η άρση των θεσμικών στρεβλώσεων και των αντικινήτρων που αποτελούν τροχοπέδη για την τουριστική δραστηριότητα.

Παράλληλα, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση των κινήτρων για ενίσχυση των επενδυτικής δράσης, το άνοιγμα νέων αγορών, αλλά και τη διαφοροποίηση των τουριστικών δραστηριοτήτων. Αναφερόμενη στους κινδύνους που απειλούν τις τουριστικές επιχειρήσεις η κ. Κατσέλη στάθηκε στην αδράνεια, στην έλλειψη της ρευστότητας αλλά και στην αύξηση της φορολογίας. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, επεσήμανε ότι το 2010 ήταν πρωτόγνωρα κακή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό σε ό,τι αφορά τα έσοδα και την απασχόληση. Κυρίαρχο αίτημα του Συνδέσμου, παραμένει η ύπαρξη αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού με απευθείας σύνδεση και εποπτεία από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν υπήρξε έως σήμερα κυβερνητική προτεραιότητα.

Ενώ μέλος του ΣΕΤΕ, σε κατ ιδίαν συζητήσεις, ανέφερε τον νέο νόμο περί άρσης του καμποταζ, σαν ένα νόμο με ομοφιλοφιλικά χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.