Αρχική legacy Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την Επέτειο της...

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο για την ιστορία του Ελληνισμού. Είναι η ζωντανή απόδειξη του αγώνα των Ελλήνων για διαφύλαξη της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας. Είναι η επιβεβαίωση της δέσμευσης να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα κάθε φορά που μπορεί να διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας. Είναι η ιστορική στιγμή που καταγράφει την υπεράνθρωπη ψυχική αντοχή του Έλληνα, το σθένος και την αποφασιστικότητά του.

Το μήνυμα της 70ης επετείου είναι διαχρονικό και σαφώς περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας, καλούμαστε να συμπορευθούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα. Έχουμε πράγματι να δώσουμε μάχες δύσκολες, που όμως, αν τις δώσουμε όλοι μαζί, θα βγούμε πιο δυνατοί από την παρούσα κρίση.

Με πίστη στις αστείρευτες δυνατότητές μας, είμαι βέβαιος ότι θα σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην ιστορία μας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.