Αρχική Companies Στον αέρα περίπου 5.800 σκάφη

Στον αέρα περίπου 5.800 σκάφη

Την άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της δυσλειτουργίας του Ελληνικού Νηογνώμονα, ζητούν οι φορείς.Την άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της δυσλειτουργίας του Ελληνικού Νηογνώμονα, ζήτησαν με κοινή επιστολή τους ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

Στην επιστολή αυτή, από τους προαναφερθένετες φορείς, τονίζεται πως: «Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνεπεία της εν λόγω ανάκλησης, βρίσκονται «στον αέρα» περίπου 5.800 σκάφη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα και παρακολουθούνται από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και τα οποία τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, 2011, θα βρεθούν χωρίς πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, εφόσον ως τότε δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της πιστοποίησης του παραπάνω οργανισμού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη ένας πολύ μεγάλος αριθμός διαχειριστών πλοίων εγγεγραμμένων στον Ελληνικό Νηογνώμονα αντιμετωπίζει το πρόβλημα να αποχωρήσει από αυτόν, έχοντας υποστεί οικονομική ζημιά, καθώς έχει ήδη πληρώσει για πιστοποιητικά που θα λήξουν τον Φεβρουάριο του 2011 και θα πρέπει να πληρώσει ξανά για την έκδοση νέων πιστοποιητικών».

Επίσης σε άλλο σημείο της τονίζουν « πέραν της πιστοποίησης πλοίων, και οι άλλες παρεχόμενες από τον Ελληνικό Νηογνώμονα υπηρεσίες όπως η πιστοποίηση προϊόντων βιομηχανίας και διασφάλισης ποιότητας ISO, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την ελληνική βιομηχανία παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων όπως τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας και πετρέλευσης πλοίων και ναυτικού εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρολογικά-ηλεκτρονικά είδη, κ.ά.), που επιθυμούν να αυξήσουν το μερίδιό τους στον χώρο της ναυτιλίας, ενισχύοντας άμεσα ή έμμεσα τις εξαγωγές τους».
Και κλεινουν με μία πρόταση

«Μία από τις λύσεις που θα μπορούσατε να εξετάσετε είναι η ενσωμάτωση των υπηρεσιών του Ελληνικού Νηογνώμονα στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων) του Υπουργείου σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.