Αρχική Culture Οι Διάλογοι των Αθηνών, ένα διεθνές συνέδριο από το Κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος...

Οι Διάλογοι των Αθηνών, ένα διεθνές συνέδριο από το Κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης

Οι "Διάλογοι των Αθηνών" ένα διεθνές συνέδριο για τον για τον ελληνικό πολιτισμό και τον ρόλο του στην σύγχρονη κοινωνία που διοργανώνει το Κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, σε συνεργασία με οκτώ παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκά ιδρύματα.Οι “Διάλογοι των Αθηνών” είναι ένα διεθνές συνέδριο για τον για τον ελληνικό πολιτισμό και τον ρόλο του στην σύγχρονη κοινωνία που διοργανώνει το Κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, σε συνεργασία με οκτώ παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2010, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, την Accademia dei Lincei, την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών, το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, το Institut de France, το Πανεπιστήμιο του Harvard (Κέντρο Ελληνικών Σπουδών), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Stanford.

Με στόχο να διερευνήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από το πρίσμα της ελληνικής σκέψης, όπως αυτή διατυπώθηκε ανά τους αιώνες, αλλά και να διερευνήσει την δυνατότητα αυτής της κληρονομιάς να λειτουργήσει ως πηγή για την αναζήτηση λύσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα και σε αυτές που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.