Αρχική Hotels Σε κλείσιμο οδηγούνται τα μικρά ξενοδοχεία

Σε κλείσιμο οδηγούνται τα μικρά ξενοδοχεία

Σε κλείσιμο οδηγούνται τα μικρά ξενοδοχείαΈντονο κοινωνικό πρόβλημα δημιουργείται στις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με την υποχρεωτική τους ένταξη στον ΟΑΕΕ.

Η υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των ιδιοκτητών ξενοδοχείων με δυναμικότητα κάτω των 10 δωματίων, οδηγεί σε κλείσιμο τα μικρά καταλύματα.
Είναι ένα μέτρο που ξεκίνησε από το 2008, τότε το Ταμείο Προνοίας Ξενοδόχων (ΤΠΞ) εντάχθηκε στον ΟΑΕΕ, χωρίς όμως να ληφθεί πρόνοια για τα πολύ μικρά ξενοδοχεία με δυναμικότητα 10 ή λιγοτέρων δωματίων, ενώ έχει ληφθεί πρόνοια για τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων με δυναμικότητα 10 ή λιγότερων δωματίων, απαλλάσσοντας  τους από την υποχρέωση εγγραφής στον ΟΑΕΕ.

“Η συγκεκριμένη κατηγορία ξενοδόχων,” όπως τονίζει σε επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, Κα Λούκα Κατσέλη, το ΞΕΕ, “αποτελείται από 1500 ξενοδόχους (με ξενοδοχεία δυναμικότητας 10 ή λιγότερα δωμάτια), με μέσο όρο δυναμικότητας κάθε μονάδας τα 7 δωμάτια, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκες για την οικονομική δυνατότητα της επιχείρησης τους ασφαλιστικές εισφορές.”
Και συνεχίζοντας ζητά:
Την Ασφαλιστική εξομοίωση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων με δυναμικότητα κάτω των 10 δωματίων, που είναι παραδοσιακά καταλύματα, με τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, που εξαιρούνται από την ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε.
Την Υπαγωγή όλων των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων στον ΟΓΑ, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια  και  την προέλευση των εισοδημάτων
“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.