Αρχική legacy To Tρυγοπάτι ξεκινά στις 13 Σεπτέμβρη, στο Πολιτιστικό Πάρκο στα Μεσόγεια

To Tρυγοπάτι ξεκινά στις 13 Σεπτέμβρη, στο Πολιτιστικό Πάρκο στα Μεσόγεια

Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα  "Τρυγοπάτι"Η μουστιά έχει και φέτος αρχίσει και ο αμπελώνας μας περιμένει!
Το “Πoλιτιστικό Πάρκο’’ από την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη έως και την Παρασκευή 29 Οκτώβρη 2010 μας περιμένει όλους, να  βιώσουμε από κοντά την διαδικασία της οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι και την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό και διασκεδαστικό τρόπο!
Έχοντας φορέσει τα αγροτικά μας καπέλα, επισκεπτόμαστε τους αμπελώνες του Πάρκου όπου μικροί και μεγάλοι..στρωνόμαστε στη δουλειά!
Λέγοντας τραγούδια κι αστεία, τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια κι έπειτα μεταφέρουμε τα γεμάτα καλαθάκια μας στα πέτρινα πατητήρια του Μουσείου.
Εκεί ρίχνουμε τη σοδειά μας, βγάζουμε τα παπούτσια, και ξεκινάμε το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει μυρωδάτος ο μούστος!
Δεν παραλείπουμε βέβαια να περάσουμε κι από τις στροφιλιές, όπου μαθαίνουμε πώς βγαίνει και ο τελευταίος χυμός από τα σταφύλια, για να επισκεφτούμε στη συνέχεια τις δεξαμενές στις οποίες βράζει ο μούστος.
Μετά φυσικά φτάνουμε στο τελικό στάδιο της οινοποίησης που είναι η τοποθέτηση του μούστου σε βαρέλια και η εμφιάλωση.
Τέλος, περνάμε μια βόλτα από το κελάρι να πάρουμε τα τελευταία μπουκάλια κρασιού απο την περυσινή χρονιά..
Πολιτιστικό Πάρκο, στα Μεσόγεια, όπου εδρεύει το Μουσείο Ελληνικής ΛαογραφίαςΤο δημοφιλές Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα  “Τρυγοπάτι”, εντάσσεται στα Βραβευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνει για 7ο συνεχή χρόνο με μεγάλη επιτυχία το  ” Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας ” το οποίο εδρεύει εντός του “Πoλιτιστικού Πάρκου’’’, πρόγραμμα που επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 20.000 μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα και φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο.
Τα σπάνια μουσειακά εκθέματα ζωντανεύουν στα χέρια μικρών και μεγάλων, που μπορούν να δουλέψουν με αυτά και να μεταφερθούν σε άλλες εποχές.
Μοναδική εμπειρία για όλους το μάζεμα των σταφυλιών, το πάτημα της σοδειάς στα παραδοσιακά πατητήρια αλλά και η εξοικείωση με μοναδικά και σπάνια αγροτικά εργαλεία του αμπελουργού – οινοπαραγωγού.
Διεξάγονται 2 προγράμματα καθημερινά και το κάθε πρόγραμμα διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά, δηλαδή   9:30 πμ – 10:45 πμ  και 11:00 πμ – 12:15 μμ.
Επιπλέον, για τους γονείς που θέλουν να περάσουν δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά τους η Βιωματική Δραστηριότητα διεξάγεται και κάθε Σάββατο (11.00 πμ).
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι περιορισμένες.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους ενήλικες.
Στην ιστοσελίδα του  “Πoλιτιστικού Πάρκου’’  www.politistikoparko.gr, υπάρχουν εικόνες των εγκαταστάσεων του  “Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας” και του Πάρκου, που βρίσκονται σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τμ μέσα στη φύση.

Το Πολιτιστικό Πάρκο βρίσκεται στο 16ο χιλιόμετρο της προέκτασης της Αττικής Οδού προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ.: 22990 47999, 22990 67999 ή 22990 67770, Fax: 22990 47031, e-mail: wellcome@politistikoparko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.