Αρχική legacy Special Olympics, Αθήνα 2011: Η φιλοξενία των συγκεκριμένων αθλητών, απαιτεί περιβάλλον αυξημένης...

Special Olympics, Αθήνα 2011: Η φιλοξενία των συγκεκριμένων αθλητών, απαιτεί περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας και ευχερούς μετακίνησης

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2011, Κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε και την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλλε η ΕΞΑΑ, σχετικά με την αναζήτηση κλινών για την κάλυψη αναγκών φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics στην Αθήνα το 2011, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής

Aξιότιμοι Κύριοι,
Σε απάντηση της από 7.9.2010 επιστολής σας αναφορικά με την εξεταζόμενη από την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2011 περίπτωση αναζήτησης κλινών για την κάλυψη αναγκών φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics στην Αθήνα το 2011 εκτός του άξονα Σύνταγμα – Ομόνοια – Πλατεία Καραϊσκάκη, σας γνωρίζουμε επιγραμματικά τα ακόλουθα :
Οι συγκεκριμένες κλίνες προορίζονται αποκλειστικά και μόνον για αθλητές Special Olympics (αθλητές με διανοητική αναπηρία) και μάλιστα εκείνων που θα αγωνισθούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Σ.Ε.Φ. (ο μεγαλύτερος σημειωτέον αριθμός των αθλητών που θα αγωνισθούν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, του Μαρκόπουλου και του Sailing Academy στον Μαραθώνα, θα φιλοξενηθεί σε εγκαταστάσεις διαφόρων φορέων στον Άγιο Ανδρέα, Νέα Μάκρη Αττικής).
Πρόκειται, πράγματι, για μία μόνο κατηγορία «υποψηφίων πελατών» κατά την διάρκεια των Αγώνων, και μάλιστα εξόχως ειδική. Η ΑΘΗΝΑ 2011, εν προκειμένω δε και η Διεθνής Επιτροπή Special Olympics, ουδέποτε θα διατύπωναν οποιονδήποτε προβληματισμό αναφορικά με τη φιλοξενία των λοιπών πολυάριθμων ομάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Αγώνων (επίσημοι, γονείς, κριτές, εκπρόσωποι ΜΜΕ και λοιποί εξ ανάγκης συνοδοί) στο κέντρο της Αθήνας.
Θα συμφωνήσετε ωστόσο, πιστεύουμε, ότι η φιλοξενία των συγκεκριμένων αθλητών Special Olympics, απαιτεί περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας και αυξημένων δυνατοτήτων ευχερούς μετακίνησης προς τους αγωνιστικούς χώρους του Ελληνικού και του Σ.Ε.Φ., (110 πούλμαν στο κέντρο της Αθήνας σε ώρες αιχμής είναι αδύνατον) αλλά και αισθητικά ευχάριστο, ώστε να συμβάλλει στην εξωστρέφεια των αθλητών με διανοητική αναπηρία, που είναι τελικά και το ζητούμενο.
Οι περιοχές του καθ’ εαυτό κέντρου της Αθήνας, που αναμφίβολα θα αποτελέσουν τον πόλο έλξης όλων των άλλων κατηγοριών επισκεπτών το καλοκαίρι του 2011, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται σήμερα και πάντως δεν ανταποκρίνονται στον επιθυμητό βαθμό, στις παραπάνω ιδιαίτερες προδιαγραφές. Την εκτίμηση αυτή, συμμερίζεται απόλυτα και η Διεθνής Επιτροπή Special Olympics και τούτο δεν αναφέρεται τυχαία.”

Πηγή ΑΝΑ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.