Αρχική legacy Μήνυμα Kώστα Μαρκόπουλου, επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού

Μήνυμα Kώστα Μαρκόπουλου, επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού

Μήνυμα Kώστα Μαρκόπουλου, επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας ΤουρισμούΣήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η χώρα βρίσκεται με καταργημένο το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σκορπισμένες τις αρμοδιότητες γα την επιτήρηση των φορέων και διαλυμένη την διαχειριστική αρχή για τα έργα υποστήριξης του Τουρισμού από το ΕΣΠΑ. Έτσι, ώριμα έργα ύψους άνω των 100.000.000 ευρώ, έχουν χαθεί μεταξύ της απραξίας και του πολιτικού κόμπλεξ που διακατέχει αυτούς που έχουν την ευθύνη.

Μήνες τώρα, ασχολούνται με διώξεις υπαλλήλων, με κυνήγι μαγισσών και με ακυρώσεις όσων προηγήθηκαν. Η χώρα είναι τόπος τουριστικού προορισμού, χάρη στις προσπάθειες επιχειρηματιών  του τουρισμού, της Τ.Α., και όσων υπηρέτησαν διαχρονικά την τουριστική πολιτική.
Ο τουρισμός φέρνει το 17% του ΑΕΠ. Χρειάζεται υποστήριξη, απαιτεί διαφήμιση και απεχθάνεται τη μιζέρια. Η σημερινή πολιτική ηγεσία, το μόνο που κάνει, είναι να αφαιρεί χρήματα και δύναμη από τον τουρισμό. Δεν έχει καταθέσει ούτε ένα Νομοσχέδιο από τα έτοιμα που παρέλαβε (αγροτουρισμός, ιαματικός τουρισμός, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ). Ούτε καν φρόντισε για την ίδρυση του γραφείου του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) για το οποίο βρήκε έτοιμο Σχέδιο Νόμου για υλοποίηση αρμοδιότητας που έχει ανατεθεί στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα! Ούτε βέβαια συνεχίζει την Ελληνική πρωτοβουλία για συγκροτημένη Τουριστική Πολιτική σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που παίρνει σάρκα και οστά ερήμην μας.
Ο τουρισμός είναι η κατεξοχήν επιχειρηματική δράση που φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα και απαιτεί επενδύσεις και όραμα.
Αντ΄αυτού, του βάζουμε φόρους, το αυξάνουμε το ΦΠΑ, χωρίς να εκτιμάμε ότι τον κάνουμε λιγότερο ανταγωνιστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.