Αρχική legacy Δράσεις Νικητιάδη επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Δράσεις Νικητιάδη επ΄ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί τους επιβάτες  του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε στην ακτή Ξαβερίου και να τους ευχηθεί καλή παραμονή στη χώρα μας. Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί τους επιβάτες  του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε στην ακτή Ξαβερίου και να τους ευχηθεί καλή παραμονή στη χώρα μας. Ο Ιταλός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου «Grand Celebrity», υπό σημαία Πορτογαλίας, καλωσόρισε τον Υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού στη γέφυρα του πλοίου και εκφράστηκε με θερμά λόγια για την ελληνική φιλοξενία και τον ελληνικό πολιτισμό ενώ μετέφερε τις ευχές του κ. Νικητιάδη από τα μεγάφωνα του πλοίου στους περίπου 1600 αλλοδαπούς επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Ο κ. Νικητιάδης αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Πορτογάλο πλοίαρχο και δήλωσε τα εξής:: «Η χάραξη μιας ολοκληρωμένης και διαχρονικής στρατηγικής είναι μονόδρομος για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και την ανάπτυξη της οικονομίας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας. Οφείλουμε όλες και όλοι να στρατευθούμε στη διαμόρφωση ενός ενιαίου εθνικού πλαισίου που θα μας επιτρέψει να φιλοξενούμε τουρίστες καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου αξιοποιώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε φέτος η χώρα και τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για δραματική μείωση των αφίξεων καταφέραμε να διατηρήσουμε τις ίδιες αφίξεις με το 2009 και με ελαφρώς αυξητική τάση. Από τα μηνύματα που δεχόμαστε πιστεύουμε ότι την επόμενη χρονιά θα αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος και θα μπούμε πάλι σε τροχιά ανάπτυξης του τουρισμού μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.