Αρχική Airlines News Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το Boeing 777-300 της British Airways

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το Boeing 777-300 της British Airways

BA Boeing 777-300 2LΤο νέο Boeing 777-300ER, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που αντικατοπτρίζει το μελλοντικό πρόσωπο της British Airways, πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου την παρθενική του πτήση προς το Μουμπάι της Ινδίας.

Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της παρθενικής του πτήσης, ο Dev Patel, πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής ταινίας Slumdog Millionaire, διακόσμησε το αεροσκάφος με μια γιγάντια γιρλάντα από λουλούδια ενώ τοποθέτησε το παραδοσιακό ινδικό bindi στο ρύγχος του αεροσκάφους.

Ο Dev Patel, δήλωσε σχετικά: “Η Ινδία θα βρίσκεται πάντα μέσα στη καρδιά μου και είμαι πολύ περήφανος που παρουσίασα το ολοκαίνουριο αυτό αεροσκάφος με προορισμό το  Μουμπάι”

Η British Airways αποτελεί τον πρώτο Βρετανικό αερομεταφορέα που εντάσσει στο πρόγραμμα πτήσεών του το 777-300ER, ενώ ως τα τέλη του 2012 θα εντάξει έξι επιπλέον αεροσκάφη. Το Μουμπάι της Ινδίας αποτελεί τον πρώτο προορισμό που υποδεχθηκε το νέο αεροσκάφος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, Willie Walsh δήλωσε σχετικά: “Η ένταξη του B777-300ER στο πρόγραμμα πτήσεων της British Airways αποτελεί το χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα της καινοτομίας που υιοθετεί. Το νέο αεροσκάφος είναι το πρώτο του στόλου μας που διαθέτει τις νέες καμπίνες World Traveller και World Traveller Plus και ένα πραγματικά ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει που δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να επιλέξει μέσα από 700 ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και μουσικές επιλογές.”

Επιπλέον το B777-300ER αποτελεί το πλέον ενεργειακά αποδοτικό αεροσκάφος του στόλου μας για υπερατλαντικές πτήσεις, καθώς παράγει δεκαπέντε τοις εκατό λιγότερες εκπομπές ρύπων CO2 ανά θέση σε σχέση με τα Boeing 777-200.

Το αεροσκάφος έχει πτητική αυτονομία 7,600 ναυτικών μιλίων και θα εξυπηρετεί πτήσεις προς Μουμπάι, Νέο Δελχί, Ντουμπάι και Σικάγο.

Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας διαθέτει περισσότερα από 230 τηλεοπτικά προγράμματα, 70 ταινίες και 400 CDs, τεχνολογία plug & play, καθώς και 60 τοις εκατό μεγαλύτερες ατομικές οθόνες υψηλής ευκρίνειας.

Περιγραφή του Boeing 777-300ER

Με μήκος 74 μέτρα, το Boeing 777-300ER είναι κατά 3,5 μέτρα μεγαλύτερο σε μήκος από ένα Boeing 747 και κατά 10 μέτρα μεγαλύτερο σε μήκος από ένα Boeing 777-200 και ταυτόχρονα το πρώτο από συνολικά έξι αεροσκάφη που έχει παραγγείλει η British Airways
·  Οι εκπομπές ρύπων CO2 του Boeing 777-300ER είναι κατά 23 τοις εκατό λιγότερες ανά θέση σε σχέση με ένα Boeing 747-400
·  Η διάταξη των θέσεων στις καμπίνες World Traveller και World Traveller Plus εξασφαλίζει ακόμη πιο ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία στους
πελάτες μας, οι οποίοι θα απολαμβάνουν ταυτόχρονα πιο απαλά καθίσματα και ενσωματωμένη σε κάθε κάθισμα πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος.
·  Ο αριθμός εγγραφής του νέου αεροσκάφους είναι G STBA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.