Αρχική legacy Μπάσης, Πολυκανδριώτης και Ξαρχάκος στο πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά

Μπάσης, Πολυκανδριώτης και Ξαρχάκος στο πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά

Πλώρη για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, εκεί όπου κτυπά η καρδιά του καλοκαιριού, βάζει το πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά με πλοηγούς αγαπημένους καλλιτέχνες από το χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο Ρώσικο Ναύσταθμο του Πόρου, ο υψηλής ποιότητας ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης θα χαρίσει στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική αναδρομή από τη μυσταγωγία των βυζαντινών ύμνων στα ηχοχρώματα της δημοτικής μουσικής και από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού στα έργα μεγάλων μας συνθετών και την σύγχρονη τραγουδοποιία.
Το πρόγραμμα ειδικότερα, ξετυλίγει το νήμα από τους βυζαντινούς ύμνους και τα δημοτικά τραγούδια, παρακολουθεί τη φλέβα του σμυρναίικου και του ρεμπέτικου να μπολιάζεται με τη μουσική διάνοια των Βαμβακάρη-Τσιτσάνη και φτάνει στην κοσμογονία των χρόνων του εξήντα και τη συνάντηση Θεοδωράκη-Χατζιδάκι με τους μεγάλους ποιητές. Δεν αφήνει έξω χαρακτηριστικά τραγούδια των Καλδάρα, Πλέσσα, Ξαρχάκου, τις σημαντικές στιχουργικές στιγμές του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Περνάει στον Κουγιουμτζή, στον Μαρκόπουλο, στον Λοΐζο και πλησιάζει τις δεκαετίες του ογδόντα και του ενενήντα για μια κοντινή ματιά στους σύγχρονους δημιουργούς και το προσωπικό ρεπερτόριο του Δημήτρη Μπάση. Στο πιάνο, ο Γρηγόρης Παπαντώνης, στα παραδοσιακά έγχορδα (ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά) ο Θανάσης Βασιλάς, στο τσέλο η Φιλένια Σπαχή, ενώ την ενορχήστρωση της παράστασης υπογράφει ο σπουδαίος μουσικός Γιώργος Παπαχριστούδης.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, Παρασκευή 6 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στο Λιμάνι του Μεγαλοχωρίου στο Αγκίστρι, ο Σπύρος Πολυκανδριώτης, γιος του μεγάλου δασκάλου του ρεμπέτικου Θεόδωρου Πολυκανδριώτη, μαζί με την 10μελή ορχήστρα του θα ταξιδέψει τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού σε σημαντικούς σταθμούς του σμυρναίικου, λαϊκού και νησιωτικού τραγουδιού.
Την Δευτέρα 9 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. το πηδάλιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού προγράμματος της Νομαρχίας Πειραιά, παίρνουν οι Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης και Μαρία Σταφυλοπάτη, οι οποίοι με τη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας θα παρουσιάσουν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Φλαμίγκο) της Σαλαμίνας, ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνας δημιουργούς, τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Τριάντα μεγάλες επιτυχίες του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που έχουν ταυτιστεί με τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής, θα ακουστούν στην συναυλία. Τραγούδια που ξεχειλίζουν από την πηγαία και τόσο χαρακτηριστική συνθετική έμπνευση του Σταύρου Ξαρχάκου, με ποικιλία ρυθμών, μελωδικών εναλλαγών, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικά αντιπροσωπευτικό σύνολο. Στην εκδήλωση συμμετέχει φιλικά, σε ρόλο αφηγητή ο Θάνος Καληώρας.
Όλες οι εκδηλώσεις της Νομαρχίας Πειραιά είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.