Αρχική Βραβεία Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στα Βραβεία Γεύσης και Ποιότητας του International Taste...

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στα Βραβεία Γεύσης και Ποιότητας του International Taste & Quality Institute

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, κατόπιν πρότασης και ενεργειών του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βέλγιο και με την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών, που συνέβαλε στην επικοινωνιακή προβολή στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου 2018, στο κτήριο Cercle Royal Gaulois των Βρυξελλών, η ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων γεύσης και ποιότητας του International Taste & Quality Institute (iTQi).

Το iTQi είναι διεθνής οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες και συνεργάζεται με εθνικές και πολυεθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία κλπ. Τα προϊόντα που υπόκεινται σε αξιολόγηση επιλέγονται μετά από «τυφλή» γευσιγνωσία από 135 ειδικούς, με βάση τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, και βραβεύονται με ένα, δύο ή τρία αστέρια. Στη βράβευση του 2018 υποβλήθηκαν σε δοκιμή περισσότερα από 2.500 προϊόντα από 60 χώρες, από τα οποία 1.830 πήραν κάποιο αστέρι. Ωστόσο, μόνο το 20% των βραβευθέντων προϊόντων κατάφερε να αποκτήσει τη μεγαλύτερη διάκριση που είναι τα τρία αστέρια. Το 2018 βραβεύτηκαν συνολικά 176 διαφορετικά ελληνικά προϊόντα από 88 εταιρείες Επίσης, κάποιες εταιρείες βραβεύτηκαν με την ανώτερη διάκριση των CrystalAwards. Ανάμεσα σε αυτά και τέσσερα ελληνικά προϊόντα (Νερό Αύρα, Φέτα Μπέλος, Γιαούρτι Κολιός και Καραμελωμένα φουντούκια Πέτρου).

Στην εκδήλωση παρέστη η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, η οποία στην ομιλία της ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που έκαναν στη χώρα μας. Επίσης, αναφέρθηκε τόσο στην ποιότητα και στη διατροφική αξία της ελληνικής κουζίνας όσο και στην πρόοδο που έχουν επιτελέσει οι ελληνικές επιχειρήσεις όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους, με αποτέλεσμα τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά να γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά και ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.

Στην τελετή απονομής των βραβείων παρευρέθηκαν περίπου εκατό εταιρείες από όλο τον κόσμο (Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Κολομβία, Εκουαδόρ, Κίνα κλπ), μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι δέκα ελληνικών εταιρειών. Μεταξύ του ευρύτερου κοινού ξεχώρισαν οι ειδικοί του χώρου της εστίασης και οι εκπρόσωποι πρεσβειών.

Το International Taste & Quality Institute θα πραγματοποιήσει αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα, στις 26 Ιουνίου 2018, στο ξενοδοχείο DIVANI, με προσκεκλημένες τις ελληνικές βραβευθείσες εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.