Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παράταση πήρε η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των Εσπέρια και Αthens...

Παράταση πήρε η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση των Εσπέρια και Αthens Inn

έκλεισε το esperia palace στην Αθήνα

Παράταση μέχρι τις 8 Ιουνίου 2018 λόγω έντονου ενδιαφέροντος πήρε η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος για τη μακροχρόνια μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου 4 αστέρων Εσπέρια δυναμικότητας 176 δωματίων επί της οδού Σταδίου 22 και Εδουάρδω Λω. Για την ίδια ημερομηνία παρατάθηκε και η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφερόντος για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου Αthens Inn (Βικτ. Ουγκώ 13).

Πιο συγκεκριμένα για την διενέργεια του διαγωνισμού του Ξενοδοχείου Εσπέρια ιδιοκτησίας του πρώην Ταμείου Νομικών είχε προηγηθεί διαδικασία προσδιορισμού της μισθωτικής αξίας του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του κινητού εξοπλισμού του για την εκμίσθωση  του ως ξενοδοχείο, καθώς και για την εκμίσθωση των τεσσάρων ανεξαρτήτων καταστημάτων που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Ο ΕΦΚΑ, από την πλευρά του αρμόδιου φορέα διαχείρισης, έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου, το οποίο στις αρχές φθινοπώρου εντάχθηκε μαζί με άλλα κτήρια του κέντρου στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων από το υπουργείο φορέων, με στόχο τη χρήση τους από υπηρεσίες και φορείς του στενότερου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εξυπηρετώντας δημόσιο ή κοινωφελή σκοπό.

Με δεδομένα τη μοναδικότητα αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές για το 12.000 τ.μ. ακίνητο επί της οδού Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προσελκύσει μεγάλα ονόματα από τον χώρο του τουρισμού. Ηyatt, Accor, Ηard Rock είναι μερικά από τα ξένα ονόματα που έχουν ακουστεί να θέλουν να τοποθετηθούν στο νέο hot spot του κέντρου της Αθήνας. Εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι αναμένεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και επικεντρώνουν το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στο κτήριο για την επαναχρησιμοποίησή του ως πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας.

Σημειώνεται ότι το κτήριο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο 4 αστέρων από το 1993 και έβαλε λουκέτο ως ένα από τα πρώτο θύματα της κρίσης τον Δεκέμβριο του 2010.

Δείτε τι λέει η απόφαση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της σημαντικής ανταπόκρισης, αποφασίζεται η παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων από νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και ενδιαφερόμενους ιδιώτες για τα ακίνητα των ΦΚΑ και του ΟΑΕΔ εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την καταληκτική ημερομηνία, οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υποβάλλονται σε κλειστό φυσικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου ιδιοκτήτη Φορέα. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ταυτόχρονα και σε ηλεκτρονική μορφή (cd). Με την παρούσα απόφαση αναρτάται και η 1 η ομάδα ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ των ενδιαφερόμενων του πιλοτικού προγράμματος Αξιοποίησης Ακινήτων ΦΚΑ και ΟΑΕΔ, στον ιστότοπο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και στους ιστότοπους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.