Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής στο...

Το 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής στο Λαύριο

Με τις ομιλίες του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννη Γκόλια,

του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά και

της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου καθώς και

την εναρκτήρια ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, έγινε η ξεκίνησαν χθές Παρασκευή οι εργασίες του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, στο Τεχνολογικό – Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, που πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Οικονομίας – Ανάπτυξης και θα ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σκοπός του είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες, την Παρασκευή, ακολούθησαν οι δύο πρώτες θεματικές συνεδρίες για την «Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση» και

την «Πολιτιστική Κληρονομιά, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό» και έκλεισε η χθεσινή ημέρα

με μια Ειδική Θεματική Συνεδρία στην οποία ομιλητής ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει άλλες τέσσερεις συνεδρίες και την κεντρική εκδήλωση η οποία θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού αμέσως μετά τους χαιρετισμούς των δημάρχων Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά και Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου και την ομιλία της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.