Αρχική Δήμοι Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων: Μήνυμα συνεργασίας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη...

Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων: Μήνυμα συνεργασίας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη στους πολιτιστικούς φορείς της πόλης για την επιτυχία της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

Για τη μεγάλη σημασία που έχει για την Αθήνα η επιτυχία της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου», τίτλο που απένειμε η UNESCO στον δήμο Αθηναίων, ενημέρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σε ευρεία σύσκεψη τους εκπροσώπους των φορέων που συγκροτούν το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων.

Απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους φορέων και οργανισμών για τη συνεισφορά τους στην δημιουργία του προγράμματος της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό να ενισχυθεί η φιλαναγνωσία, ιδιαιτέρως ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους».

«Η “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου” με τη δική σας συμμετοχή και βοήθεια, ετοίμασε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο να πάει το βιβλίο σε κάθε γειτονιά αλλά και στον κόσμο που δεν έχει ισχυρή σχέση με το βιβλίο και τον πολιτισμό, γιατί δεν είχαν την κατάλληλη ευκαιρία ή το ερέθισμα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τις καλλιτεχνικές ιδέες, την υποστήριξη και βεβαίως την παραγωγή τόσων σημαντικών δράσεων που  εντάσσονται μέσα στο ετήσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης, υπό τον συντονισμό του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων» τόνισε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η πόλη μας φιλοξενεί και φέτος μία ακόμη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, σε συνέχεια της documenta 14 η οποία έστρεψε την παγκόσμια προσοχή του καλλιτεχνικού κόσμου στην Αθήνα».

Όπως είναι γνωστό η Αθήνα επελέγη από την UNESCO να είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Στόχος της διοργάνωσης είναι να φέρει τα «βιβλία παντού». Να τα κάνει προσιτά σε όλα τα πληθυσμιακά στρώματα της πόλης· να προωθήσει τη γνώση, την ανάγνωση και την αγάπη για τη μάθηση· να εξοικειώσει τους πολίτες με τη διαδικασία παραγωγής του βιβλίου· να διαμορφώσει ή να αναδείξει πολιτιστικές κοιτίδες που θα αφήσουν το σημάδι τους στην πόλη· να κάνει την ανάγνωση μια σύγχρονη περιπέτεια, αφήνοντας μια παρακαταθήκη δημιουργικότητας στην Αθήνα και τους κατοίκους της· και τέλος, να ενισχύσει τη θέση της Αθήνας στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη ως κορυφαίο προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων συνεργάστηκε εδώ και έναν χρόνο με πολλά πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς – μέλη του, τους μεγαλύτερους δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς οργανισμούς της μητροπολιτικής Αθήνας, τα οποία θα δημιουργήσουν ή φιλοξενήσουν δράσεις για την Πρωτεύουσα του Βιβλίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», που θα ανακοινωθεί σύντομα, περιλαμβάνει περισσότερες από 250 δράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.