Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοίγουν και πάλι η Κάζα Ρομάνα και το Ρωμαϊκό Ωδείο στη Κω

Ανοίγουν και πάλι η Κάζα Ρομάνα και το Ρωμαϊκό Ωδείο στη Κω

Από χθες η Αναστηλωμένη Ρωμαϊκή Οικία (Κάζα Ρομάνα) στην πόλη της Κω, είναι και πάλι επισκέψιμη στο κοινό. Επίσης, άμεσα προσβάσιμες θα είναι, εκτός από το ρωμαϊκό Ωδείο και οι εντυπωσιακές στοές κάτω από αυτό.

Όσον αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης της Κω, από το σύνολο των 43 γλυπτών που εκτίθενται σε βάσεις και βάθρα, έπεσαν εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού τρεις ακέφαλοι κορμοί και μία κεφαλή, στα οποία παρατηρούνται μικρές απολεπίσεις και θραύσεις, κυρίως στις γύψινες συμπληρώσεις. Τα υπόλοιπα γλυπτά διασώθηκαν ακέραια και στη θέση τους. Συνεργείο της Εφορείας αποτελούμενο από αρχαιολόγους, συντηρητές και τεχνικούς, εργάζεται εντατικά ώστε να αποδοθεί το Μουσείο το ταχύτερο δυνατόν στο κοινό.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, τέσσερις μέρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό της 21ης Ιουλίου που έπληξε το νησί της Κω, νέο κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτελούμενο από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, συνεργάτιδά του και επιτελείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου βρέθηκε στην Κω προκειμένου να καταγράψει και να συντονίσει το έργο της αποκατάστασης των φθορών των μνημείων και της κατά το δυνατόν ταχύτερης επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που προσωρινά παραμένουν κλειστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.